Mitropolia a dat undă verde pentru refolosirea locurilor de veci din Cimitirul Pacea. Primarul Flutur: Va fi pentru noi o gură de oxigen

Primăria municipiului Botoșani a primit avizul din partea Bisericii Ortodoxe pentru ca locurile de veci abandonate și fără aparținători din cimitirele Pacea și Eternitatea să fie concesionate altor persoane.

Anunțul a fost făcut de primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, care a declarat că soluția este una de avarie, însă va rezolva problema locurilor de veci pe o perioadă de doi-trei ani. 

Este adevărat că nu mai sunt locuri de veci, iar noi am găsit o soluție, și aici de avarie, pentru 600-800-1.100, de a găsi aceste locuri de veci în cimitirele existente, vorbim de Pacea și Eternitatea, acele locuri de veci care nu sunt concesionate de la primărie, sunt foarte vechi și nu sunt îngrijite. Am venit cu un regulament în Consiliul Local și a fost blocat de domnul Tincu, care a spus: domnule, nu este viza Bisericii Ortodoxe. Nu era obligatorie, dar să stăm cu inima împăcată. Avem o lună și ceva de când ne-a venit această viză care spune că demersul nostru este bine venit, deși această soluție rezolvă problema doar pe o perioadă limitată de timp. Știm lucru acesta, dar perioada de timp poate să fie de doi-trei ani”, a precizat Cătălin Flutur. 

Primarul spune că pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local de luna aceasta va fi repus acest regulament, care, din punctul de vedere al Bisericii Ortodoxe, este legal.

Va fi pentru noi o gură de oxigen și în același timp nu renunțăm la ideea de a face extinderea cimitirului Eternitatea”, a spus Flutur. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *