Criza locurilor de veci se adâncește în municipiul Botoșani. Director Urban Serv: Mai sunt 40 de locuri la Eternitatea. O să meargă lumea cu sicriul în fața Primăriei

Criza locurilor de veci în municipiul Botoșani se adâncește, iar autoritățile locale nu au găsit soluții nici la această dată. Directorul societății Urban Serv, Bogdan Buhăianu, atrage atenția că la această dată mai sunt disponibile doar 40 de locuri de veci în Cimitirul Eternitatea, în afara celor concesionate. 

Acesta susține că există un proiect cu extinderea Cimitirului Eternitatea, care stă în sertarele funcționarilor din Primăria Botoșani de aproape doi ani. La rândul său, primarul Cătălin Flutur a anunțat că se poartă discuții cu reprezentanții bisericii catolice pentru cedarea unei suprafețe de teren din cimitirul catolic, însă și acest demers a rămas fără rezolvare.

Este un proiect pentru extinderea Cimitirului Pacea care stă în birourile primăriei de doi ani de zile. Terenul este al Primăriei. Eu sunt operator care administrez ceea ce am. Mai sunt 40 de locuri la Eternitatea. În câteva luni nu vor fi nici acestea. O să meargă lumea cu sicriul în fața Primăriei. Este o delăsare. Această problemă este sesizată de un an de zile. De ce Primăria Botoșani nu a luat nicio măsură până acum?”, a precizat Buhăianu. 

Directorul Urban Serv susține că a făcut un mic proiect pentru extinderea Cimitirului Eternitatea cu un număr limitat de locuri, însă crede că nici acesta nu va fi realizat.

Este foarte grav. Oamenii suferă în momentul în care se întâmplă nenorocirile astea. Nu pot să înțeleg de ce o comunitate cu 100 mii de oameni nu are în momentul acesta un cimitir pregătit. Primăria Botoșani are la dispoziție și terenul pe care să realizeze acest cimitir”, a mai spus Buhăianu. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *