Două sate din județul Botoșani implicate în proiectul „Drag de Satul meu”

Asociația Lume Bună lansează, în luna octombrie, proiectul Drag de Satul meu – finantat prin programul #StartONG si implementat de Asociația Act for Tomorrow cu sprijinul #KauflandRomania.

Prin acest proiect, care se derulează și în satele Stâncești și Cucorăni din comuna Mihai Eminescu din județul Botoșani, asociația își propune să promoveze specificul cultural al fiecarui sat implicat in proiect  pentru a scoate în evidenta patrimoniul cultural si pentru a creste gradul de implicare a comunitatilor din mediul rural.

„Drag de Satul meu”, va fi implementat in  16 comunitati din 13 judete pe o perioada de 3 luni (octombrie – decembrie 2019), interval in care se vor desfasura 16 evenimente culturale – pentru a pune în evidenta patrimoniul cultural local, implicarea comunitatii si creativitatea copiilor.

 In aceasta perioada vor fi realizate si o serie de povesti despre fiecare sat implicat, care vor putea fi urmărite pe site-ul Asociatiei si pagina noastra de Facebook.

In  luna decembrie va fi organizată Conferinta „Drag de SATUL meu”, la Bucuresti, in care vor fi prezentate secvente din implementarea proiectelor in cele 16 comunitati. La eveniment vor lua parte profesorii coordonatori pentru a se cunoaste si a isi impartasi experienta.

Implementarea proiectului va aduce in prim plan specificul cultural din comunitatile implicate, constientizarea si conservarea mostenirii culturale pe care ne dorim sa o transmitem catre generatiile tinere.

 

 

 

 

 

 

Le multumim profesorilor ce isi doresc sa se implice si sa implementeze proiectul la nivel local.

Impactul acestuia va fi atat asupra celor implicati direct – profesori coordonatori si copiii beneficiari din cele 16 scoli – cat si in mod indirect beneficiind comunitatile rurale – parintii copiilor, colegii de catedra ai profesorilor inclusi, autoritatile locale, persoane si parteneri care urmaresc activitatea noastra pe site si social media.

 

 

 

 

 

Dorim sa le multumim pe aceasta cale prietenilor de la Kaufland Romania pentru sprijinirea proiectului „Drag de Satul meu” – intr-adevar Implicarea face diferenta!

 

Start ONG este un program lansat de Kaufland Romania si implementat de Asociatia Act for Tomorrow.  Domeniile vizate sunt: educatie, sanatate, mediu, social si cultural. Valoarea totala a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanaare comunitara destinat ONG-urilor tinere si institutiilor non-administrative.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com