Un tânăr a ajuns direct la spital după ce și-a sărutat iubita. Prin salivă, fata i-a transmis o infecție în întreg corpul

Un tânăr în vârstă de 18 ani a ajuns la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Iași, prezentând stări de astenie și febră. După câteva investigații, medicii au depistat faptul că băiatul suferea de mononucleoză infecțioasă, afecțiune numită și „boala sărutului”. Iubita acestuia fusese diagnosticată cu aceeași afecțiune în urmă cu aproximativ o săptămână. Medicii susțin că prin saliva transmisă prin sărut, tânărul a preluat virusul cu care era infestată iubita lui, scrie bzi.ro. Odată cu începerea anului universitar și a școlii, numărul pacienților diagnosticați cu boala mononucleoză infecțioasă crește. Medicii specialiști susțin faptul că nu numai prin sărut se poate transmite această afecțiune, ci și prin simplul contact cu o altă salivă infectată, fie de pe un pahar, lingură, farfurie. Pentru acest motiv, chiar și copiii pot primi acest diagnostic.

Din ce în ce mai multe cazuri!

Lunar, la Spitalul Clinic de Boli infecțioase Iași ajung aproximativ 15 pacienți infestați cu „boala sărutului”. De la copii la adulți, fără excepție, prezintă în general aceleași simptomatologii care ajută medicii să pună diagnosticul de mononucleoză infecțioasă. Medicii ieșeni susțin că primele semne că suferim de această afecțiune sunt febra de 39-40 de grade Celsius, dureri în gât și senzație de oboseală. Problema cea mai mare o reprezintă faptul că această afecțiune nu cedează la antibiotic, iar persoanele cu un sistem imunitar scăzut sunt predispuse la a dezvolta afecțiuni hepatice, pulmonare și chiar cardiace.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *