Finanțare de 2,2 milioane de euro pentru modernizarea unui spital din Botoșani

spitalul municipal dorohoi, stiri, botosaniSpitalul Municipal din Dorohoi va beneficia de o finanţare nerambursabilă de 2,25 milioane de euro pentru extinderea, reabilitarea şi modernizarea clădirii ambulatoriului, dotarea şi echiparea medicală a acestuia, dar şi amenajarea exterioară a incintei. Investiţia va fi realizată până la finalul anului 2022.

Spitalul Municipal din Dorohoi, care este subordonat administrației locale, asigură, în prezent, asistenţa medicală pentru peste 22.000 de pacienţi.

Momentan, ambulatoriul spitalului îşi desfăşoară activitatea într-o clădire veche, care nu a beneficiat de lucrări de modernizare, iar dotarea cu aparatură medicală de specialitate este deficitară. Populaţia arondată spitalului municipal Dorohoi este într-o zonă defavorizată, cu un procent ridicat al populaţiei peste 60 de ani, patologia medicală fiind foarte diversă, mai ales în ceea ce priveşte bolile acute şi cronice: diabet, boli cardio-vasculare, boli reumatice,TBC, boli infecţioase, traumatologie. Proiectul beneficiază de finanţare în cadrul Programului Operaţional Regional (POR) 2014-2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *