FOTO! Consfătuirea anuală a directorilor de școli din Botoșani. Ce observație a făcut președintele Consiliului Județean profesorilor

Cei peste 100 de directori de școli, dar și autorități locale, șefi ai structurilor Ministerului de Interne,  au participat, joi, la Consfătuirea anuală organizată de Inspectoratul Școlar Județean.

În cadrul întâlnirii, s-a prezentat starea învățământului botoșănean în anul școlar trecut, cu rezultatele obținute de școlile din județ, dar și de cadrele didactice. 

De asemenea, inspectorul general al IȘJ, Gabriel Hârtie, a vorbit despre rezultatele la olimpiadele școlare, dar și de situația școlilor neautorizate sanitar.

Șefil IȘJ a atras atenția că populația școlară din județul Botoșani este în continuă scădere. 

În județul Botoșani, populație școlară a scăzut în ultimii patru ani cu 4.600 de elevi, numai în anul școlar trecut înregistrându-se cu 1.400 de elevi mai puțini.

Scăderea populației școlare se resimte cel mai mult în mediul rural. 

Inspectorul general al IȘJ a spus, de asemenea, că și numărul profesorilor necalificați în învățământul botoșănean a scăzut. Dacă în anul școlar trecut erau la catedre peste 100 de profesori necalificați, anul acesta școlar sunt doar 50 profesori necalificați.

Asta înseamnă că vom beneficia de un act de educație mai performant față de anii trecuți”, a spus Hârtie. 

Prezent la întâlnire, președintele Consiliului Județean, Costică Macaleți, a cerut organizatorilor, după ce i-a felicitat pe profesori, ca înaintea acestor întâlniri să se cânte Imnul Românie.

M-aș fi bucurat dacă începea întâlnirea cu Imnul României. Trebuie să ținem în mod special la simbolurile României”, a spus Macaleți profesorilor. 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *