Avertismentul șefului Poliției Rutiere Botoșani: Pe acest sector de drum, folosirea telefonului mobil și neaprinderea luminilor va conduce la suspendarea dreptului de a conduce pe o perioadă de 30 de zile

Polițiștii rutieri botoșăneni atrag atenția șoferilor că pe drumul Suceava- Botoșani și Botoșani Iași, sector de drum european, toți conducătorii auto trebuie să circule cu autoturismele folosind luminile și pe timpul zilei.

Noi avem sector de drum european de la intrarea în județ, dinspre Suceava, până la ieșirea din județ, către Iași. Pe acest sector de drum, folosirea telefonului mobil și neaprinderea luminilor va conduce la suspendarea dreptului de a conduce pe o perioadă de 30 de zile”, a declarat șeful Serviciului Poliției Rutiere Botoșani, Teodor Orhei.

Mulți dintre conducătorii auto nu cunosc acest lucru sau pur și simplu ignoră această regulă. Potrivit Codului Rutier, şoferii care circulă pe autostrăzi, drumuri expres şi drumuri naţionale europene vor fi obligaţi să folosească şi în timpul zilei luminile de întâlnire sau luminile pentru circulația diurnă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *