VIDEO Percheziții la traficanți de persoane! Obligau tinere din România și Republica Moldova să se prostitueze

În zilele de 7 și 8 octombrie a.c., polițiștii de combatere a criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. din Iaşi, au efectuat 6 percheziții domiciliare în Iași, Piatra Neamț și Bârlad. Activitățile au fost desfășurate concomitent în România, Olanda și Belgia, pentru destructurarea unei grupări infracționale specializate în trafic de persoane pe ruta România-Olanda.

Din cercetări a rezultat că, începând cu anul 2015, membrii grupării, formate din trei cetățeni români și alți trei cetățeni olandezi, ar fi dezvoltat o rețea de trafic de persoane și ar fi reușit să recruteze şi să exploateze sexual 8 tinere din România și alte 9 tinere din Republica Moldova, prin obligare la practicarea prostituţiei.

Prin intermediul EUROJUST, în cursul anului 2018, a fost încheiat un acord de echipă comună de anchetă cu autorităţile judiciare din Olanda, respectiv Oost Nederland Politie Enschede, cercetările efectuându-se în comun în cadrul operaţiunii „Schipbeek”.

La acţiunea din România a participat un ofițer de poliție olandez din cadrul Oost Nederland Politie Enschede, iar în Olanda au participat trei ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iaşi.

În urma acțiunii, doi români au fost reținuți în Olanda și Belgia, fiind cercetați pentru comiterea infracțiunilor de trafic de persoane, trafic de migranți, angajare ilegală, spălare de bani, amenințare, vătămare corporală, viol și lipsire de libertate intenționată.

În România, cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de persoane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *