Câinii fără stăpân vor fi prinși de angajații DSPSA. Instituția a renunțat la firma de ecarisaj

capturat caini- ecarisaj TrioconstructCâinii fără stăpân din municipiul Botoșani vor fi capturați de către o echipă de salariați din cadrul Direcției de Servicii Publice și Agrement Botoșani. Eugen Țurcanu, directorul DSPSA Botoșani, a declarat că contractul privind activitatea de ecarisaj a expirat pe 31 iulie , iar de la 1 august DSPSA a intrat în operare directă în ceea ce privește padocul câinilor fără stăpân. Instituția a încercat să scoată la licitație activitatea, dar pentru că nu s-a prezentat nicio firmă, s-a decis ca această activitate să se facă cu proprii salariați. 

Văzând că fenomenul capătă amploare și ca să nu scăpăm lucrurile  de sub control, am decis înființarea unei echipe de capturare în cadrul DSPSA, ținând cont că avem pistoale pentru tranchilizare în dotare șți mașină autorizată . Problema mai era persoana autorizată care să se ocupe de respectiva armă și am început demersurile necesatre pentru a autoriza un salariat de-al nostru în serviciul de ecarisaj. Am făcut o cerere de ofertă pentru acest serviciu, dar nu a venit nimeni. Trebuia să captureze 200-300 de câini până la sfârșitul anului, cu aproape 90 lei de câine fără TVA”, a declarat Eugen Țurcanu.

Directorul DSPSA Botoșani speră ca până la sfârșitul lunii octombrie să se reia activitatea de capturare a câinilor fără stăpân. 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *