Una dintre cele mai frumoase case din Botoșani va fi reabilitată. În spatele său va fi construit un bloc

Una dintre cele mai frumoase case din municipiul Botoșani, fostul restaurant Armonia, va fi reabilitată. Cumpărată recent de omul de afaceri Ionuț Maistruc, clădirea va căpăta, în viitorul apropiat, o nouă imagine.

Noul proprietar a depus la Primăria Botoșani o documentație prin care solicită autorizație pentru reabilitarea clădirii monument istoric de pe Bulevardul Mihai Eminescu 39, dar și construirea, în același timp, a unui bloc lipit de clădirea veche.

Blocul ar urma să demisol, parter, două etaje și mansardă, iar parterul ar urma să fie conceput cu spații comerciale. 

Se pare că Ionuț Maistruc vrea să redea clădirii vechi destinația pe care a avut-o și înainte de 1990, cea de restaurant.

Blocul de locuințe va fi amplasat posterior clădirii menționate și va susține prin finisaj clădirea monument, ca un ecran creat pentru vigorare urbană printr-o funcțiune permisivă”, se arată în documentația depusă la Primăria Botoșani.

Clădirea reabilitată și viitorul bloc vor avea două alei de acces:

  • din str. Armoniei, pe actualul acces existent va fi accesul locatarilor – 11 apartamente și 14 locuri de parcare din care 2 pentru aprovizionare
  • din B-dul Mihai Eminescu va fi asigurat uneori accesul la spațiile comerciale și restaurant–12 locuri de parcare și 2 pentru persoane cu dizabilitati.

Citește și:

A fost vândut fostul restaurant Armonia. Cine a cumpărat imobilul de pe Bulevardul Mihai Eminescu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *