A falsificat o diplomă de absolvire a facultății pentru a se angaja la Zona Metropolitană Botoșani

Un bărbat din Botoșani și-a falsificat o diplomă de absolvire a facultății pentru a se angaja la Zona Metropolitană Botoșani. Este vorba de Sorin Călin Mihalache, care a devenit, în 2014, consilier juridic la Zona Metropolitană după ce a modificat o diplomă de licență eliberată de Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași. Actul a fost emis pe numele unei alte persoane, însă Sorin Călin Mihalache l-a falsificat spunând că el este titularul diplomei.

Angajații Primăriei Botoșani au descoperit neregulile, sesizând organele de urmărire penală. Falsul consilier juridic a fost trimis în judecată pentru înşelăciunea, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals. 

Magistrații Judecătoriei Botoșani au dispus, luni, condamnarea lui Sorin Călin Mihalache la patru luni și zece zile de închisoare cu suspendare. Bărbatul va trebui să execute 80 de zile de muncă în folosul comunității.

De asemenea, Judecătoria Botoșani a dispus „anularea înscrisului falsificat, intitulat Diplomă de Licență, seria R nr. 0108180, pe numele Mihalache Ghe. Sorin Călin, având numărul 5525/10.09.2003, aparent emisă de Universitatea Al. I. Cuza Iași”.

Obligă inculpatul să plătească păr?ii civile Asocia?ia de Dezvoltare Intercomunitară „Zona Metropolitană Boto?ani” suma de 48.451 lei, daune materiale”, se mai arată în dispozitivul instanței din Botoșani.

2 thoughts on “A falsificat o diplomă de absolvire a facultății pentru a se angaja la Zona Metropolitană Botoșani

  1. Extraordinar!!! Ce descoperire a făcut Primăria Botoșani? Falsul jurist Mihalache, de fapt, a fost angajat la intervenția directă a mai marilor PNL-ului de atunci, deși se știa că acesta nu are studiile necesare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *