FOTO! Ședință festivă a Consiliului Local Botoșani pentru înmânarea a două titluri de cetățean de onoare: profesorului Adrian Panaete și elevului Tudor Cardaș

Consiliului Local al municipiului Botoșani s-a reunit, vineri, în ședință festivă pentru înmânarea a două titluri de cetățean de onoare. 

Profesorul Adrian Panaete, de la Colegiul Național ”A.T.Laurian” a primit distincția oferită de Primăria Botoșani. Profesorul coordoneză de ani de zile activitatea loturilor naționale și internaționale la olimpiada de informatică, iar titlul de cetățean de onoare i-a fost conferit pentru promovarea imaginii municipiului Botoșani pe plan național și internațional. 

Profesorul Adrian Panaete a condus anul acesta lotul României la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale desfăşurată la Bratislava- Slovacia, unde s-a obţinut o medalie de aur şi două medalii de argint.

Profesorul a ținut să mulțumească consilierilor locali, familie, colegilor, dar și profesorilor din țară împreună cu care Adrian Panaete pregătește elevii la olimpiadă.

Mulțumesc Botoșani, locul în care am venit acum 30 de ani și locul unde am găsit ideea de acasă și ideea de familie. Acest premiu nu-mi aparține în totalitate, aparține tuturor oamenilor din jurul meu: aparține prietenilor, aparține colegilor, aparține în primul rând elevilor. O performanță nu se realizeazaă de unul singur. Colegii mei de informatică sunt la baza acestor performanțe, iar eu nu fac altceva decât să șlefuiesc”, a spus profesorul Adrian Panaete. 

De asemenea, olimpicul național și internațional Tudor Darius Cardaș, elev la Colegiul Național ”A.T.Laurian”, a primit această distincție

Tudor a obținut anul acesta bronzul la Olimpiada internațională de matematică, argintul la Olimpiada pluridisciplinară din Rusia, în 2018, precum și premii importante la olimpiadele naționale,

Consilierul local Daniela Vicol Trișcă, cea care a propus ca Tudor Cardaș să devină Cetățean de onoare a municipiului, a avut doar cuvinte de laudă și apreciere la adresa acestuia, spunând că Tudor a practicat karate și că joacă și în trupa de teatru a liceului.

Când am fost vara aceasta la olimpiada internațională, am considerat că de fapt eu am reprezentat comunitatea de matematică a României și nu m-am gândit că am adus o imagine bună pentru liceul meu, pentru județul meu și asta e un lucru de care sunt foarte mândru și încerc să îmbunătățesc imaginea acestui județ în cei doi ani cât voi mai merge la olimpiade”, a spus Tudor Cardaș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *