Vești bune pentru botoșăneni. Curse spre patru noi destinații din Aeroportul Iași

avion Wizzair, stiri, botosaniBerlin, Torino, Bari şi Verona sunt destinaţiile noi anunţate de Wizzair pentru anul viitor, de pe Aeroportul Iaşi. Torino şi Verona au mai fost vizate în trecut de alte companii aviatice, dar cursele au fost abandonate rând pe rând. Pe lângă cele patru, compania low-cost maghiară a adăugat curse spre Barcelona şi spre Londra. Metropola catalană se afla deja pe panoul de zboruri al aerogării ieşene, cu două zboruri pe săptămână operate de o companie românească.

Pe direcţia Barcelona, zborurile Wizzair vor fi inaugurate pe 1 august 2020. A şasea destinaţie anunţată ieri de Stephen Jones, vicepreşedintele Consiliului de Administraţie al Wizzair, este Londra, însă pe alt terminal: Southend. De data aceasta, începutul este unul în forţă: patru zboruri săptămânale, începând cu 2 august. Spre Berlin vor fi tot două zboruri pe săptămână, la fel ca în cazul a două dintre cele trei noi destinaţii din Italia, Bari şi Verona. Spre Torino, avioanele Wizzair vor zbura de trei ori pe parcursul unei săptămâni, începând tot cu 1 august 2020. Practic, noile curse vor debuta în primele trei zile ale lunii august, iar rezervări se pot face deja.

Creşterea numărului de curse a fi posibilă prin aducerea încă unei aeronave la Iaşi, alături de cele două avioane care îşi au baza aici. De altfel, Stephen Jones a amintit politica firmei aeriene: un an de extindere, unul de consolidare a destinaţiilor lansate. La Iaşi, compania este prezentă din 2014, iar un al doilea avion a fost „legat“ anul trecut de Aeroport. Anul viitor, numărul aparatelor va creşte la 3, mult mai mic decât baza de la Cluj (7 avioane), dar suficiente cât să-i dea speranţe directorului general al Aeroportului, Cătălin Bulgariu, prezent la conferinţa de presă de ieri, că traficul de la Iaşi îl va depăşi anul viitor pe cel din Timişoara.

Aeroportul bănăţean a înregistrat anul trecut 1,5 milioane de călători, în timp ce aerogara ieşeană a avut 1,25 de milioane. Totuşi, venirea celei de-a treia aeronave la Iaşi este condiţionată de realizarea celor două bretele (căi de rulare) suplimentare de la pistă la platforma de staţionare şi de extinderea acesteia.

Intervenţia la infrastructură se va încheia în iulie viitor, i-a promis Cătălin Bulgariu lui Stephen Jones. Însă, odată cu intrarea în operare a destinaţiilor anunţate acum, compania va deţine o cotă de piaţă de peste 50 la sută pe Aero­portul din Iaşi. Anul acesta, oficialii Wizzair speră să ajungă la pragul de 700.000 de pasageri, ceea ce va însemna practic ju­mătate din traficul aeroportului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *