Deszăpezirea municipiului Botoșani, sub semnul întrebării. Primăria nu a semnat încă niciun contract pentru iarna aceasta

Contractul de salubrizare și deszăpezire încheiat între Primăria Botoșani și societatea Urban Serv expiră pe 1 noiembrie, după ce a fost prelungit la sfârșitul lunii iulie.

Bogdan Buhăianu, directorul societății Urban Serv, susține că în acest moment municipul Botoșani nu este acoperit pentru perioada de iarnă cu niciun contract cu nicio firmă și că, calendaristic, iarna începe pe 15 octombrie.

Am beneficiat de o prelungire a contractului de salubrizare, contract care ține de curățenia orașului, de deszăpezire. Prelungirea este până la 1 noiembrie. Noi, Urban Serv, ne încheiem activitatea raportată la contractul de deszăpezire , la salubrizare, la 1 noiembrie.  Din păcate a fost această zvonistică prin care se dorea înființarea unei noi direcții sau scoaterea la licitație a acestui contract. Dacă se dorea într-adevăr acest lucru și dacă era legal, dacă se putea face, trebuia să fie făcut până astăzi, pentru ca orașul să nu intre în acest blocaj din punct de vedere contractual pe această activitate”, a precizat Buhăianu.

Directorul societății Urban Serv a declarat încă o dată că delegarea gestiunii directe este legală și că este necesar doar un aviz din partea Oficiului Concurenței în acest sens. 

Cred că în al 13 ceas departamentul primăriei a înțeles și să ia o hotărâre prin care să se acorde prin gestiune directă acest serviciu. Noi am trimis actele spre Primăria Botoșani pentru acordarea acestui aviz de către Consiliul Concurenței. iar primăria trebuie să le trimită mai departe”, a adăugat Buhăianu. 

În ciuda faptului că nu există încă un contract pentru activitatea de deszăpezire din iarna aceasta, Urban Serv și-a pregătit utilajele și a achiziționat materiale. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *