Cinci tramvaie noi vor circula pe ruta 101 și patru pe 102, la Botoșani

În municipiul Botoşani, transportul public de călători va fi suplimentat cu 9 tramvaie, cu lungimea de 18 metri, care vor fi achiziţionate cu fonduri europene asigurate prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, coordonat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP). Noile tramvaie vor fi distribuite astfel: pe ruta 101 – 5 tramvaie şi pe ruta 102 – 4 tramvaie.

Proiectul are ca principal obiectiv promovarea mobilităţii urbane durabile prin crearea unui sistem de transport public eficient, ecologic şi modern în oraş.

Ordinul de finanţare a fost semnat pe 3 septembrie 2019, de ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice, iar investiţia, în valoare de 71.626.563,49 lei, va fi implementată de MDRAP (în calitate de lider de parteneriat) şi municipiul Botoşani (în calitate de partener).

Perioada de implementare este de 48 de luni, proiectul fiind depus în cadrul apelului cu numărul POR/2018/4/4.1/3/în parteneriat, Obiectivul specific 4.1 „Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reşedinţă de judeţ prin investiţii bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă” din Axa prioritară 4 „Sprijinirea dezvoltării urbane durabile” a POR 2014-2020.

4 thoughts on “Cinci tramvaie noi vor circula pe ruta 101 și patru pe 102, la Botoșani

  1. Bai HOTILOR pe ce dracu vor circula aceste tranvaie?.
    Nenorociti acest oras ca sa aveti de unde mai fura niste bani.
    AUTOBUZE sau TROLEE,tampitilor.
    Asta-i viitorul.
    La urmatoarele alegeri bre Cataline nu te va mai vota nici familia ta.

  2. da peste 4 ani o s aavem tranvaie noi (perioada de implementare 48 luni) , cu aceleasi linii de tranvai de tot …… si binenteles ca tot inainte de o campanie electorala, dar pana atunci……

  3. peste 4 ani pregatiti-va de actiuni in instanta cu proprietarii imobilelor din zona care sunt afectate direct de vibratiile produse de „modernul mijloc de transport”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *