Un nou pas pentru amenajarea versantului de la Pacea. Până când ar urma să fie implementat proiectul!

Consilierii locali se întrunesc, vineri, în ședință extraordinară pentru a aproba proiectul privind amenajarea versatului de la Pacea. Proiectul are o valoare de 14. milioane lei și se va realiza prin Programul operațional Regional 2014-2020.

Reprezentanţii Primăriei vor să schimbe şi faţa versantului Pacea, pentru ca botoșănenii să-și petreacă timpul liber în zonă și să desfăşoare activităţi sportive, culturale şi de agrement şi nu în ultimul rând şi comercial.

De asemenea, se are în vedere modernizarea căilor de acces la obiectivul de investiții până în 2023. 

În zonă ar urma să se amenajeze spaţii de agrement care vor cuprinde: o zonă de aventura de cca 26.000 mp, zona paintball – cca 13000 mp, zona pentru jocurile de iarna,  zona destinata adolescenţilor pentru practicarea skate- ului, zona picnic, cu 20 mese şi 4 gratare.

De asemenea, vor fi amenajate două parcari, la fiecare din cele doua intrări in zona. Sistemul de alei va fi dimensionat in funcţie de gradul de ocupare al spatiilor. Aceste alei vor fi de tipul: aleea principala existenta ,reabilitata si transformata in alee pietonala – alee pentru biciclisti, role şi alei pietonale alergare, alei pentru biciclisti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *