FOTO! Secretar de stat în Ministerul Mediului de Afaceri, discuții cu antreprenori din Botoșani despre programul Start-Up Nation: Orice antreprenor care vine cu un plan de afaceri să-și asume acel plan. Nu vreau să mai ajungă proiectele pe OLX

Secretarul de stat în Ministerul Mediului de Afaceri, Paula Pârvănescu, precum și secretarul de stat în cadrul Ministerului Fondurilor Europene, Mihaela Toader, au ajuns miercuri, la Botoșani, la o întâlnire cu antreprenori locali. Tema discutată în cadrul întâlnirii, care a avut loc la Primăria Botoșani, a fost programul Start-Up Nation România. 

Paula Pârvănescu a vorbit despre modificările care se doresca se face în cadrul acestui program. Ea a spus că susține eliminarea punctului privind crearea locurilor de muncă și acordarea unui punctaj suplimentar firmelor care vor să facă export. 

Oficialul Ministerului Mediului de Afaceri a declarat totodată că programul Start-Up Nation România va începe cel târziu la finele lunii noiembrie.

Am început consultarea, așa că vă rugăm să ne trimiteți propuneri.  (…) Sunt susținătoarea punctului de a elimina crearea locurilor de punctare. Dorim să nu mai fie competiție privind crearea locurilor de muncă, ci competiția să fie în primul rând pe afacere, pe antreprenor și pe planul de afaceri. Am văzut multe situații, în urma ediției din 2017, unde au fost antreprenori care nu știua că există un echipament de care ei chiar nu aveau nevoie și era trecut în planul de afaceri. Și aici aș dori să facem schimbări. (…)Orice antreprenor care vine cu un plan de afaceri să-și asume acel plan și să ducă afacerea mai departe. Nu vreau să mai ajungă proiectele pe OLX, chiar dacă până  la urmă asta e piața și ăsta e mediul de afaceri și  atâta timp cât îți dai seama că nu poți să duci afacerea mai departe, mai bine o dai unei alte persoane, să meargă cu ea mai departe și să ducă proiectul pentru că banii sunt luați”, a precizat Paula Pârvănescu.

La nivelul județului Botoșani au fost semnate peste 140 de contracte în cadrul acestui program. La întâlnire a participat și primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *