VAR în fotbalul românesc la presiunea oficialilor de la Botoșani! Când va fi introdus arbitrajul video în Liga 1

Liga Profesionistă de Fotbal a făcut anunțul mult așteptat. Vom avea sistemul VAR în Liga 1, începând din sezonul viitor. Majoritatea cluburilor de pe prima scenă fotbalistică și-au dorit implementarea VAR, dar nu toate erau dispuse să plătească. Sistemul VAR va fi testat la anumite meciuri din play-off și play-out, din acest sezon.

”Începând cu sezonul competițional 2020-2021, LPF va implementa sistemul de arbitraj video la meciurile disputate în cadrul competiției Casa Liga I”, anunță LPF.

Conform LPF, cluburile nu vor fi nevoite să scoată nicio sumă de bani în plus, cu excepția costurilor aferente baremurilor arbitrilor VAR.

În urma demersurilor efectuate, ne face plăcere să vă informăm că, începând cu viitorul sezon competițional, LPF va implementa sistemul de arbitraj video la nivelul competiției Casa Liga I. Facem precizarea că acest demers nu va implica niciun cost suplimentar din partea cluburilor membre LPF, cu excepția costurilor aferente baremurilor arbitrilor VAR.

În situația în care sistemul tehnic va fi funcțional, conform reglementărilor FIFA în vigoare, precum și în funcție de disponibilitate de resurse umane specializate pregătite de FRF, intenționăm să testăm sistemul de arbitraj video la unele meciuri din cadrul play-off-ului actualei ediții a campionatului Casa Liga I”, se arată în comunicatul emis de LPF.

Comunicatul LPF vinde după atacul lansat de Valeriu Iftime la adresa lui Gino Iorgulescu. Președintele de la Botoșani i-a cerut demisia sefului de la Ligă.

sursa: Digisport.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *