Blocaje la obținerea permisului auto din cauza unor candidați. Șeful Serviciului Permise Botoșani: În fiecare zi de examinare sunt în jur de 40 de programări artificiale

Zeci de aspiranți la carnetul de șofer blochează lunar  proba  teoretică a concursului de obţinere a permisului de conducere.

Șefului Serviciului de Permise şi Înmatriculări Auto, comisar şef Marian Ceornea,  susține că în fiecare zi de examinare sunt în jur de 40 de programări artificiale, candidaţi care nu se prezintă, blocând astfel accesul unui alt candidat dornic să susţină examenul.

Membrii Comisiei Judeţene privind activităţile de instruire şi examinare a candidaţilor pentru obţinerea permisului de conducere s-au întrunit luni în şedinţă, la Instituţia Prefectului.
În cadrul întâlnirii trimestriale, coordonate de subprefectul Daniela Lozneanu, au fost supuse dezbaterilor mai multe subiecte pe ordinea de zi, printre care statistica promovabilităţii la prima examinare sau cea a parcului auto, a numărului de posesori permise conducere şi a candidaţilor examinaţi pentru obţinerea permisului de conducere.

Astfel, în ultimele trei luni, numărul candidaţilor examinaţi, la proba teoretică, a crescut cu 946, de la 3.623 candidaţi înregistraţi în perioada martie – iunie 2019, la 4.569. Din aceştia, 2.530 au fost declaraţi admişi.
Şi numărul candidaţilor care au susţinut şi examenul auto traseu a crescut, comparativ cu trimestrul precedent.

De la 2.903, în perioada iunie – septembrie au fost înregistraţi 3.403 candidaţi, admişi fiind declaraţi 2.472.
Toate aceste date indică faptul că judeţul Botoşani se află peste media naţională ca promovabilitate, atât la proba teoretică cât şi la traseu.
În ce priveşte numărul posesorilor de permise de conducere, dacă în trimestrul precedent erau înregistraţi 132.254 de persoane, acum sunt 133.897.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *