Ce ziceți de asta? Șoferul inconștient care nu a oprit la STOP în „intersecția morții” de la Orășeni Deal nu poate fi sancționat de polițiști

Polițiștii de circulație din Botoșani sunt puși în fața unei situații cu totul și cu totul penibile în cazul șoferului care a scandalizat opinia publică după ce a trecut cu viteză prin „intersecția morții” de la Orășeni Deal.

Deși au pierdut timp pentru a-l identifica pe șofer, agenții rutieri se văd în imposibilitatea de a-l sancționa, cu toate că acesta ar fi putut produce o tragedie.

Pe fondul unor deficiențe ale legii, lucrătorii Biroului rutier din cadrul Poliției rutiere nu pot dispune nici amendarea, nici ridicarea permisului bărbatului de 53 de ani din Alba care a încălcat flagrant normele rutiere.

Potrivit Codul Rutier, constatarea contravențiilor se face direct de către polițist (ceea ce ar fi presupus ca polițistul să se fi aflat la fața locului și să îl fi oprit imediat)  sau prin mijloc tehnic omologat, însă aparatul cu care s-a făcut filmarea nu este omologat.

Polițiștii recunosc că legea este una foarte proastă și spun că ei nu pot face nimic decât să o aplice.

Vă reamitim că bărbatul din Alba, care conducea o Dacia Logan, a făcut o depășire imprundentă cu câteva sute de metri înainte de intersecție și a intrat cu viteză în aceasta, ignorând indicatorul STOP. Cel mai probabil, acesta nu cunoștea drumul respectiv. El se afla în Botoșani cu scopul de a merge în pelerinaj la Mănăstirea Coșula.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *