FRF a luat decizia în cazul FC Botoșani – CFR Cluj! Cine merge în optimile Cupei

Comisia de Disciplină a FRF a judecat vineri cazul FC Botoșani – CFR Cluj, iar moldovenii au scăpat doar cu o amendă, astfel că vor evolua în optimile Cupei României.

După ce au trecut pe foaia de joc a meciului cu CFR Cluj din 16-imi numai cinci jucători crescuți la nivel național, moldovenii au avut mari emoții. Foarte multă lume se aștepta ca FC Botoșani să piardă la masa verde meciul câștigat la loviturile de departajare, cu 4-2, după 2-2 la capătul celor 120 de minute.

Comisia de Disciplină a FRF nu a considerat că FC Botoșani trebuie eliminată din Cupă, astfel că echipa lui Valeriu Iftime s-a ales numai cu o amendă în valoare de 6000 de euro.

CFR Cluj poate face recurs, dar e greu de crezut că se mai poate schimba ceva. Așadar, FC Botoșani va fi prezentă luni în Urna A pentru tragerea la sorți a optimilor.

La meciul cu CFR Cluj, FC Botoșani trebuia să aibă pe foaie șase jucători crescuți la nivel național, dar în final au figurat numai cinci: Ianoş Brînză (21 de ani), Andrei Chindriş (20 de ani), Adrian Moescu (18 ani), Alexandru George Cîmpanu (18 ani) şi Andrei Patache (31 de ani). Chiar și așa, FC Botoșani a scăpat cu o amendă.

La categoria de „jucător crescut la nivel național” se încadrează fotbaliștii care au petrecut minim trei ani la un club din România, în intervalul de vârstă 12 – 21 de ani.

Valeriu Iftime a știut că FC Botoșani nu va pierde la masa verde

Înaintea verdictului, Valeriu Iftime, patronul lui FC Botoșani, a dezvăluit pentru ProSport că, dacă la finalul jocului cu CFR Cluj, câștigat de echipa sa după loviturile de departajare 4-2 (d.l.d) 2-2 (la finalul timpului regulamentar), i-a fost teamă că echipa sa va pierde ulterior la masa verde după gafa comisă de angajații săi, totuși acum are o altă părere.

„Dacă după meci am admis public că am putea pierde la masa verde, totuși în această zi, acum când vorbesc cu tine am o altă stare. Avocatul m-a asigurat, după ce a analizat tot cazul, că cel mult noi vom risca doar o amendă. Acum, că ea este mare sau mică nu am de unde să știu. Nu are rost să mai ieșim în presă să arătăm cu degetul cine este vinovatul. Noi am câștigat pe teren și noi trebuie să mergem mai departe”, a spus Iftime.

La rândul său, Bogdan Mara, oficialul formației CFR Cluj, a declarat pentru ProSport că echipa sa a depus contestație, dar ar fi bine ca aceasta să fie judecată până luni, atunci când are loc tragerea la sorți pentru optimi.

„Am analizat cazul și am ajuns la concluzia că avem toate argumentele în favoarea noastră să depunem contestație. Însă nu știu în ce zi această contestație se va și judeca. Noi sperăm că acest caz se va judeca repede, deoarece luni este tragerea la sorți pentru optimi”, a punctat Mara.

CFR constestă faptul că FC Botoșani a încălcat articolul 45 din ROAF și a avut doar 5 jucători formați la nivel național, în lotul de 18 pentru partida din 16-imile Cupei Romaniei.

“Echipele din Liga 1 au obligația să înscrie în raportul de arbitraj un număr minim de 6 jucători formați la nivel național și să folosească efectiv, pe toată durata jocurilor, un jucător U21, format la nivel național, eligibil pentru echipa națională”, scrie la articolul 45 din ROAF.

Sursa: Pro Sport

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *