Ministrul Fondurilor Europene a anunțat că județul Botoșani are proiecte în valoare de 992 milioane lei. Ce spune despre drumul Botoșani-Tg.Frumos!

Ministrul Fondurilor Europene, Roxana Mânzatu, a anunțat că la nivelul județului Botoșani sunt în derulare pe exercițiul 2014-2020 un număr 64 de proiecte publice și private, care însumează 992 milioane lei,  adică aproape un miliard de lei.

Această cifră este dinamică, proiectele continuă să se aprobe și suma va crește. Dacă  este să dau doar două exemple de proiecte care vor mări consistent suma aceasta și noi încercăm să dăm tot sprijinul ca lucrurile să avanseze în direcția bună, ne uităm la investiția din zona de alimentare cu apă și canalizare pentru operatorul de apă din județ. Fiecare proiect depășește în general 100 milioane euro. Acum este în fază de pregătire acest proiect. Mă voi întâlni cu acest operator pentru că ne interesează ca acest proiect să fie aprobat cât mai repede”, a precizat ministrul Roxana Mânzatu.

Oficialul a anunțat totodată că Ministerul Transporturilor a propus ca finanțarea pentru modernizarea drumului Botoșani-Tg.Frumos, în valoare de 82 milioane euro, să treacă pe fonduri europene de la bugetul de stat. 

”Ministerul Transporturilor ne-a propus, iar noi am fost de acord”, a adăugat ministrul. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *