FOTO Povestea emoționantă a unui copil de 10 ani din Botoșani care a devenit campion național la badminton. Claudiu și-a scos ghipsul de la mână cu o zi înainte de competiție

Un copil de 10 ani din municipiul Botoșani este un exemplu pentru cei de vârsta sa și nu numai. Deși are încă o vârstă fragedă, Claudiu Mihai Răileanu este un munte de ambiție și curaj. Elev al Școlii  Gimnaziale „Elena Rareș”, legitimat la Clubul Sportiv Botoşani, Claudiu a reușit să devină campion național la dublu și vicecampion național la simplu, la badminton.

Campionatul Național U11 (under 11) a avut loc la Galați, în perioada 20-23 septembrie, unde au participat 23 băieți şi 29 fete din toată țara. La dublu băieți au fost 11 echipe. 

Băiatul este antrenat de Daniel Hriscu. Chiar înainte de competiție, acesta a avut o fractură de cot stâng de la o căzătură cu trotineta şi i-a fost scos gipsul cu o zi înainte de competiție, purtând în continuare o orteză pentru a putea juca badminton. Finala la simplu băieți a jucat-o împotriva prietenului şi partenerului de la proba de dublu băieți, Ioan Fîrcea – C.S.M. Timişoara.

Ambiție, seriozitate, determinare și multă, multă muncă, acestea sunt coordonatele după care se ghidează micul sportiv. 

Acs Artys gr 2009 se mândrește cu mijlocașul de bază care a reușit una din cele mai mari performanțe la badminton. Felicitări Claudiu Raileanu,  felicitări părinților pentru implicare. Încă o dată durerea, lacrimile lipsa de antrenament din ultimile două săptămâni au fost net inferioare, ambiției și dorinței de a fi Campion”, spun reprezentanții Acs Artys gr 2009.

Claudiu nu a avut parte de o copilărie tocmai normală. Acesta a suferit o operație la rinichi, iar acum are doar un rinichi funcțional, dar problemele prin care a trecut nu l-au doborât, ci dimpotrivă, l-au făcut să aibă o ambiție de fier și să devină un sportiv dedicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *