Primăria Botoșani a ajuns la fundul sacului. Flutur: Nu o să aprindem lumina în oraș. Nu vom plăti  facturile la apă, la Termica , că nu avem de unde

Primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, a atras atenția, joi, în cadrul ședinței de Consiliu Local că bugetul nu ajunge până la sfârșitul anului și că la această dată nu are bani pentru plata indemnizațiilor persoanelor cu handicap, dar și pentru plata utilităților și a subvențiilor. 

Pentru a funcționa până la sfârșitul anului, Primăria Botoșani are nevoie de 30 milioane lei, asta în condițiile în care la rectificarea bugetară din august municipalitatea a primit doar 2 milioane lei. La propunerea primarului Cătălin Flutur, joi a fost pe ordinea de zi un proiect privind o rectificare de buget, unde au fost luate sume de bani de la unele obiective și au fost direcționate către altele, însă consilierii PSD nu au fost de acord cu acest lucru. 

Am anticipat și am spus de foarte multe ori că luna septembrie va fi pentru noi sfârșit de linie, că bugetul local nu ajunge, că nu avem bani să terminăm anul în condiții cât de cât normale. Am crezut, unii dintre noi, poate mai mult dvs., că rectificările de buget cele promise, cea din iulie care de fapt s-a întâmplat prin august, că ne va rezolva o parte din probleme. Nu, vă spun la modul foarte serios, ca să închidem anul pe toate pozițiile avem nevoie de 30 milioane lei. Am primit la vestita rectificare de buget 2 milioane și ceva . În momentul de față nu avem bani pentru plata însoțitorilor persoanelor cu handicap . Am fost păcăliți. Ni s-a spus că apare hotărârea de Guvern , că atât este deocamdată, dar a trecut o lună și jumătate și nu am primit niciun ban”, a precizat primarul Cătălin Flutur.

Edilul a declarat că municipalitatea va fi în imposibilitatea de a achita facturile la energie electrică, la apă, dar și subvențiile. Flutur susține că subvențiile pentru transportul local, termie, dar și subvențiile acordate celor două teatre apasă asupra bugetului local.

Vom fi în imposibilitatea de a achita  niște facturi puținor constructori care mai vin să lucreze în Botoșani. Nu avem bani pentru subvenția la transportul local, pentru subvenția la energia termică. Subvenția la energia termică este de 12 milioane lei, Teatrul de păpuși și Teatrul Mihai Eminecsu au subvenții de 9 milioane lei . Avem presiune pe buget. 1,5 milioane lei a cerut Teatrul Mihai Eminescu subvenție până la sfârșitul anului, iar toată  rectificarea noastră de buget de la stat a fost de 1,5 milioane lei . Nu o să aprindem lumina în oraș. Nu vom plăti  facturile la apă, la Termica , că nu avem de unde”, a adăugat primarul municipiului Botoșani. 

 

2 thoughts on “Primăria Botoșani a ajuns la fundul sacului. Flutur: Nu o să aprindem lumina în oraș. Nu vom plăti  facturile la apă, la Termica , că nu avem de unde

  1. era si normal…bine ca au fost spectacole tot anul, ati intors tot orasul cu lucrari, de terminat cu asfaltatul oare cand…cand vine inghetul ca asa se lucreaza la noi mai vin mai dau cu matura intr-o groapa mai trece o saptamana ca e greu sa termini o strada le trebuie 2 luni, ca 4 ani s-a dormit si acu la final va intereseaza cetatenii… atat voi ca si primarie cat si consiliul judetean sunteti la fel…se da mult din gura si de facut mai nimic

  2. Un primar responsabil isi asigura cetatenii ca nu vor sta in frig la iarna, unul iresponsabil vine cu astfel de declaratii, bine ca tot angajeaza clienti politici si bugetul orasului merge in buzunarul angajatilor din primarie. Votati Flutur!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *