Liliana Mincă nu vrea să renunţe la funcţie. „Sunt și voi rămâne membru ALDE, liderul organizației județene ALDE Botoşani”

Liliana Mincă nu renunță la funcția de lider al ALDE Botoșani. Ea a declarat că excluderea sa din partid a fost o decizie luată „profund nestatutar”.

Excluderea unor oameni care au fondat și consolidat partidul reprezinta un demers total antidemocratic și antiliberal. ALDE și liderul sau devin, și prin această decizie, din apărătorii drepturilor și libertăților cetățenești inamicii acestor valori și principii liberale. A nu da posibilitatea celor vizați pentru excludere să-și apere în instanțele  artidului punctul lor de vedere, este un dictat pentru care ar fi invidioși și liderii de tristă amintire ai partidului comunist”, a spus Liliana Mincă.

Fostul lider politic a precizat că este și va rămâne membru ALDE, lider al organizației din Botoșani, și va apela la instanță pentru a-și păstra funcția.

Din punctul meu de vedere, sunt și voi rămâne membru ALDE, liderul organizației județene ALDE Botoșani și membru cu puteri depline in Biroul Politic Executiv al partidului. Îmi voi păstra calitatea de membru și funcțiile pe care le dețin în partid prin hotărârea instanței judecătorești. Deciziile luate, în mare grabă, în Biroul Politic Executiv din 23 septembrie 2019, sunt lovite de nulitate, pentru că: 1. Protocolul PSD-ALDE nu a fost denunțat din punct de vedere legal. 2. Retragerea de la guvernare nu este, astfel, operațională. 3. Aprobarea susținerii candidaturii domnului Mircea Diaconu devine una lipsită de suport legal. 4. Alianța cu ProRomania este lovită de nulitate. 5. FUZIUNEA cu ProRomania este stabilită in SECRET etc. De altfel, toate documentele ALDE, care au fost generate ulterior acestei “DECIZII”, sunt lovite de NULITATE. Statutele partidelor în România trebuie să fie de facto obligatorii pentru toți liderii partidelor, nu texte interpretabile după bunul plac și în funcție de interesul personal al acestora. În consecință, în calitate de membru ALDE, președinte în funcție al ALDE BOTOSANI, SOLICIT reintrarea în legalitate a activității partidului în baza Statutului aprobat de justiție și DEMISIA tuturor acelora care, în disprețul legii fundamentale a partidului au organizat și dispus aceste măsuri care nu urmăresc altceva decât destructurarea partidului și predarea lui în mâinile unora care nu au nici cea mai mică legatură cu liberalismul”, precizează Mincă.

One thought on “Liliana Mincă nu vrea să renunţe la funcţie. „Sunt și voi rămâne membru ALDE, liderul organizației județene ALDE Botoşani”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com