Consiliul Județean pune o nouă sumă de bani la drumul strategic de 106 km

Consiliul Județean alocă o nouă sumă de bani pentru drumul strategic de 106 kilometri, după ce nici la cea de-a doua licitație nu s-a înscris nicio firmă.

Astfel, se vor aloca din bugetul județului încă cinci milioane de euro pentru realizarea axei rutiere strategice din sudul județului.

Dacă la a doua licitație prețul a ajuns la 355 de milioane de lei, cu TVA, după această majorare se va ajunge la 378 milioane lei cu TVA. 

Proiectul privind aprobarea cheltuielilor la drumul strategic va fi aprobat în ședința din 26 septembrie.

După această ședință, lucrarea va fi scoasă din nou la licitație.  De această dată, oficialii au decis să le ofere constructorilor și posibilitatea de a accesa un avans de până la 30% din valoarea contractului.

”Sperăm ca la următoare licitație să se prezinte constructorii, mai ales că dorim să dăm și un avans de 30%, conform legii. Lotizarea nu este o soluție”, a declarat președintele Consiliului Județean, Costică Macaleți.

Drumul strategic presupune modernizarea DJ 282 H (limită judeţ Iaşi – Rediu – Răuseni – Călăraşi), DJ 282 (Răuseni – Todireni – Albeşti – Truşeşti – Dângeni – Hăneşti), DJ 297 (DN 29D – Blândeşti – Suliţa – Lunca – Todireni) şi DJ 294 (Dângeni – Mihălăşeni) – precum şi cel situat pe teritoriul Judeţului Iaşi – DJ 282 H (Şipote – limită judeţ Botoşani).

Vezi aici proiectul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *