FOTO Protest față de construcția unui hipermarket în Botoșani. La protest au ieșit și angajații unui magazin

Un protest la care participă zeci de persoane are loc, marți dimineață, la Primăria Botoșani.

Locatarii din zona Bulevardul Mihai Eminescu, Petru Rareș și Calea Națională, dar și angajații supermarketului Ovisim din cartierul Stejari au ieșit în stradă în semn de nemulțumire față de un proiect de construcție a unui nou complex comercial pe Bulevardul Mihai Eminescum, pe un teren al societății comerciale Semnal.

Locatarii din zonă sunt nemulțimiți de disconfortul pe care l-ar crea apariția hipermarketului Lidl în zona de case, iar angajații Ovisim se tem că un astfel de complex comercial ar determina închiderea magazinului la care lucrează și, implicit, pierderea locurilor de muncă.

Ei cer Primăriei Botoșani să nu autorizeze proiectul, mai ales că acest proiect a mai fost respins de două ori de municipalitate. 

Locatarii din zonă spun că de șase ani se încearcă construirea unui centru comercial într-o zonă care este numai de case. Ei spun, de asemenea, că zona este plină de centre comerciale și nu mai este necesar construirea altuia.

Este o nemulțumire mai veche cu privire la construirea unui spațiu comercial într-o zonă unde sunt case. La vârsta asta trebuie să ne mutăm de acolo din cauza unui spațiu, care a primit două negații că nu se poate construi. Au venit cu al treliea proiect, tot pentru un spațiu comercial. Fă case, dacă e zonă de case și dă case la oameni. Nu le convine că nu au profit… Strada Petru Rareș și sensul giratori către Rompetrol este o stradă îngustă. Unde fac intrare și ieșire la un spațiu comercial de talia lui Lidl. Fă vile, că sunt clienți”, a declarat Tudor Țurcanu, locatar.

Oamenii acuză totodată că nu au fost consultați în momentul în care s-au făcut în zonă și alte spații.

Nu am fost consultați. Zona este destinată pentru case și nu poți să o strici cu un centru comercial. Nu ne ajută cu nimic. De de să se strice o zonî liniștită și frumoasă”, a precizat  Țurcanu Geanina

Nemulțumiri sunt și din partea angajaților Ovisim, care spun că rămân fără locuri de muncă.

O influență externă are întotdeauna și efecte negative asupra afacerii pe care noi încercăm să o dezvoltăm de circa 25 de ani și chiar am reușit să facem ceva pentru locuitorii orașului Botroșani. Investind strict capital privat, am creat numeroase locuri de muncă, în jur de 200. Părerea noastră că unde este concurență poate să facă bine, dar cred că în momentul de față este o saturație pe partea de produse care ne vin din exterior și nu ne ajută pe noi, pe plan local , iar pe viitor nu știu dacă ne vor ajuta mult. Noi susținem mult și producătorii locali, iar în cazul în care va veni un international, care va fi al treilea punct de lucru, nu știu dacă mai este necesar în zonă” a declarat Bogdan Achirei, director rețea.

Locatarii au discutat cu viceprimarul Marian Murariu, dar și cu arhitectul Primăriei Botoșani. 

Nu vă e rușine să agresați populația. Veniți cu propunerile dvs și nu țineți cont de ale noastre”,  i-a spus un locatar arhitectului.

”Compania Lidl insista pentru a treia oară să construiască acel supermarket în zonă, deși au primit două negații de la primărie. dumnealor insistă în continuare. Insistențele sunt din partea companiei Lidl și a proprietarului, nu din partea primăriei”, a spus Murariu.

Urmează o consultare publică la primărie pe acest subiect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *