Elevi și profesori din patru țări, la Colegiul Național ”Mihai Eminescu”

Colegiul National Mihai Eminescu Botosani (2)În perioada 23-27 septembrie 2019, Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Botoşani este gazda unei activități transnaționale de învățare /predare si formare, în cadrul proiectului”Smart phones for smarter students„,  care se derulează pe o perioadă de 24 de luni, în cadrul programului Erasmus+, acţiunea cheie 2, cu sprijinul financiar al Comisiei Europene.

Unitățile de învățământ partenere în proiect sunt: Gymnasium Winsen, Germania, coordonator de proiect; Instituto de Educación Secundaria Playa de Arinaga, Aguimes, Spania; Bundesgymnasium und Bundesrealgymnasium Feldkirch, Austria; Escola Básica e Secondária de Machico, Portugalia; ColegiulNațional „Mihai Eminescu” Botoşani, România.

Proiectul îşi propune să contribuie la integrarea oportunităţilor oferite de utilizarea telefoanelor mobile în viaţa şcolară. 100 de elevi din cele cinci şcoli europene, alături de cadre didactice, vor lucra împreună online dar şi în cadrul întâlnirilor directe stabilite prin proiect, pentru a descoperi modalităţi eficiente de utilizare a aplicaţiilor de pe telefoanele mobile, existente sau create de grupul țintă, atât în spaţiul şcolar cât şi în afara acestuia.

În cadrul activității transnaționale din Botoşani, elevii şi profesorii trebuie să testeze QR-codurile create anterior de elevii români şi plasate la diverse obiective. Se vor desfășura lecții la disciplinele Chimie, Fizică, Informatică, Limba Engleză, axate pe utilizarea aplicațiilor de pe telefoanele mobile,  la care vor participa elevii din proiect organizați pe grupe. De asemenea, va avea loc o întrevedere cu autorităţile locale despre QR-codurile existente, relevanţa şi utilitatea lor.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *