FOTO Angajații Direcției Silvice au curățat de gunoaie pădurile din Botoșani

Angajații Direcției Silvice Botoșani au curățat de gunoaie pădurile din județul Botoșani. Actiunea se numeste „Miscare pentru un mediu curat”, iar organizatori au fost: Regia Nationala a Padurilor – Romsilva, Let’s do it Romania, Ministerul Apelor si Padurilor, Agentia Nationala pentru Arii naturale Protejate.

Pe raza judetului Botosani in fond forestier de stat s-au organizat 13 actiuni pe raza celor 6 ocoale silvice, principalele zone igienizate fiind Baisa, Lebada – Zaicesti, Flamanzi, Horlaceni -Vf Campului, Agafton, Vorona, Concesti, Saulea, Guranda zone in care drumurile nationale trec prin padure.

S-au mai organizat actiuni in cadrul localitatilor de primari, precum si la Lacul Ipotesti. La acțiune au participat ca voluntari:  elevi si profesori de la scolile din judet, reprezentanti ISU, jandarmi, Politie, Politie de Frontiera, Prefectura, CJ.

Un rol important in organizare l-a avut si Garda de Mediu. De la Direcția Silvică, în cele 13 locatii au participat 200 de salariati.

Gunoaiele s-au strans selectiv si s-au preluat de operatorii locali.

Faptul ca au fost multi copii ajuta pentru educarea spiritului civic…si pentru un mediu curat si sanatos si poate ajungem sa nu mai aruncam si sa nu mai strangem”, susțin reprezentanții Direcției Silvice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *