Vicepreședinte Consiliul Județean, Dorin Birta spune că 68% din drumurile județene au îmbrăcăminte asfaltică bună. Ce acuzații face la adresa liberalilor!

Vicepreședintele Consiliului Județean, Dorin Birta,  susține că 67% din drumurile județene prezintă îmbrăcăminte asfaltică, procentul crescând în ultimii trei ani. 

Acesta susține că în 2016, când PSD a preluat conducerea Consiliului județean, doar 33% din drumurile județene aveau asfalt. 

Până în 2016, starea drumurilor cu îmbrăcăminte asfatică se prezenta astfel: din totalul de  650 km doar 33% din infrastructura rutieră a județului Botoșani era cu îmbrăcăminte asfaltică și într-o stare cât de cât bună. Astăzi discutăm de un procent între 67-68% de drumuri cu îmbrăcăminte asfaltică bună.  Am dublat doar kilometrii de infrastructură a județului, din rău și mediocru în bună”, a precizat Birta.

El spune că în 2018 au fost turnțși aproximativ 58 km de covor asfaltic în județ, iar anul acesta se dorește asfaltarea a 80 kilometri. 

”Când am venit la Consiliul județean în visteria drumurilor județene erau 6 miliarde lei vechi și am reușit să mai aduc imediat 33 miliarde lei. După care a trebui să facem demersuri pentru a aduce cât mai mulți bani. Anul acesta au fost disponibile pentru drumuri județene pestre 330 miliarde lei vechi, anul trecut în jur de 200 miliarde lei”, a adăugat Birta.

Vicepreședintele CJ a prezentat aceste date după ce liberalii i-au acuzat pe cei trei social-democrați că nu au făcut nimic de când sunt la conducerea CJ.

Legat de infrastructură, că nu s-a făcut nimic, am să încep printr-o propunere: ca domnii din PNL care doresc să ajungă la conducerea Consiliului Județean să facă o analiză și să ne prezinte ce au făcut și să ne spună cum au lăsat drumurile județene în 2016. Ce au făcut în mandatul în care au fost la conducerea județului și cum arătau drumurile în 2016 la preluarea mandatului”, a spus Birta. 

Vicepreședintele CJ a adus totodată acuze grave la adresa liberalilor. 

”Eu înțeleg că domnii de la PNL își doresc să revină la conducerea județului pentru a putea sifona banii prin firmele pe care le controlează. Am dovezile la CJ.  Am avut spațiu închiriat la Drumuri Județene… firme pe rude, copii, firme de deszăpezire cu contracte. Am avut spații închiriate la liderii politici din PNL. Nu mă refer direct la cei din conducere”, a adăugat Birta.

 

 

 

 

One thought on “Vicepreședinte Consiliul Județean, Dorin Birta spune că 68% din drumurile județene au îmbrăcăminte asfaltică bună. Ce acuzații face la adresa liberalilor!

  1. Haide, domnu’…nici macar 69? Mai pune 1 % sa iasa ceva frumos, ca doar nu dai de la tine…Si, la cate prostii ai spus pana acum, una in plus chiar nu se vede…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *