Heliportul va fi construit la Botoșani. Anunțul făcut de senatorul Doina Federovici!

Proiectul cu privire la construcția heliportului la Botoșani devine certitudine.

Liderul PSD Botoșani, Doina Federovici, a anunțat că pe 27 iunie 2019 a fost semnat contractul de finanțare aferent proiectului SMURD II și că imediat după semnarea contractului a fost achiziționat prin procedură de achiziție publică realizarea studiului de fezabilitate.

Pentru realizarea studiului de fezabilitate a fost semnat contractul pe 17 septembrie, iar  termenul pentru finalizarea studiului de fezabilitate este 22 octombrie. 

Proiectul tehnic va trebui să fie gata până la sfârșitul anului, astfel încât să înceapă execuția acestui proiect.  În acest moment am intrat în linie dreapta cu privire la acest subiect. Heliportul va fi construit la Botoșani. Acel anunț că nu  se mai face, că este compromis proiectul, nu este relevant. Am intrat pe pașii tehnici”, a spus Doina Federovici.

Comisia Europeană a aprobat anul trecut patru proiecte mari de infrastructură propuse pentru finanţare prin Programul Operaţional Comun România-Republica Moldova 2014-2020, iar printre aceste se numără și proiectul privind structura de operare SMURD. In acest caz se are în vedere construirea a 7 piste de aterizare, din care trei în România și patru în Republica Moldova. Cele trei piste ar urma să fie realizate în Iași, Galați, Botoșani.

Pista de aterizare urmează să se facă pe terenul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *