Zeci de proiecte privind modernizarea de drumuri în județul Botoșani, în derulare

Județul Botoșani a primit anul acesta cea mai mare alocare bugetară pentru modernizarea drumurilor județene din ultimii ani, situându-se pe locul patru pe țară.

Dacă în anul 2017, județul Botoșani a primit 12,5 milioane lei, în 2018 suma repartizată județului pentru drumurile județene a fost de 13, 8 milioane lei iar în 2019 s-au alocat 20,8 milioane lei.

 Pe lângă sumele venite de la bugetul de stat, Consiliul Județean mai are în derulare și șase proiecte prin PNDL II, cu o valoare de 18,5 milioane euro alocate.

 ” Sunt 43,8 km  de drum județean finanțați prin PNDL. Tot la nivelul Consiliului Județean urmeează ca într-o săptămână să fie urcat pe SICAP cele două lucrări la consolidarea versantului  și modernizarea DJ 293  Dumeni-Havarna. CNI alocă o sumă de peste 8,6 milioane lei, iar al doilea tronson care va fi urcat în procedură de licitație într-o săptămînăă-două este cel consolidarea versantului și modernizarea  DJ 296 Roma-Nicșeni, cu o valoare de peste 17 milioane lei. Tot prin CNI mai avem în curs de promovare indicatorii tehnico-economici la trei lucrări mari la nivelul județului  și tot lucrări în primă intervenție, vorbim de Botoșani-Cișmea-Roma, Nicșeni-Dorobanți și consolidarea versantului de la Roman. Sunt investiții preluate de CNI, au fost depuse documentațiile tehnice, iar în acest moment suntem în curs de promovare a indicatorilor tehnico-economici urmând ca în perioada următoare și aceste investiții să fie scoase la licitație”, a declarat președintele PSD Botoșani, Doina Federovici.

Liderul PSD Botoșani a mai anunțat totodată că la nivelul  județului, prin PNDL II și PNDL sunt în execuție în acest moment 48 proiecte în 41 de localități pentru care s-au alocat peste 58 milioane euro, iar suprafața asfaltată este de 253 km de drumurile locale.

Prin PNDL II sunt 42 de proiecte în valoare de 52 milioane euro. Cele 42 de proiecte se realizează în 38 de localități și vor presupune asfaltarea a 223, 2 km.

Prin Program Național de Dezvoltare Rurală sunt șase proiecte în valoare de 6 milioane euro, în șase localități cu 29 km drumuri asfaltate”, a adăugat Doina Federovici.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *