FOTO Vine iarna din septembrie? A căzut deja prima brumă din această toamnă, într-o localitate din Botoșani

După mai multe zile friguroase, joi dimineață a căzut și prima brumă în județul Botoșani. La primele ore, termometrele arătau valori negative.

Prima brumă din această toamnă a căzut la Smârdan, o localitate care se află la o altitudine ușor sub 200 m. 

Bruma este formată prin procesul de condensare și ulterior de înghețare a vaporilor de apă care iau naștere la suprafața solului. Ea se formează de fapt în loc de rouă în sezonul rece, când temperatura a atins punctul de îngheț. Cele mai frecvente cazuri de brumă se semnalează în condițiile în care temperatura aerului la înălțimea de 2 metri este de -2 sau -3 °C, deși pot exista și cazuri în care bruma apare la o temperatură de 2-3 °C.

De joi, temperaturile scad şi în sud. Va fi o scădere spectaculoasă a temperaturii, probabil temperaturile se vor situa în jurul valorii de 20 de grade. Iar în zonele unde va fi înnorat şi va fi şi ploaie,  este şi cazul Bucureştiului, temperaturile se pot situa chiar sub valoarea de 20 de grade. Joi va fi ziua cea mai rece. De vineri temperaturile încet, încet temperaturile vor începe să crească. Dar această încălzire se va simţi abia la începutul săptămânii viitoare”,  a explicat  într-o intervenţie la TVR, Florinela Georgescu, director executiv al Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM).

foto: Jurnal Meteo Romania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *