Un profesor și un elev de la un renumit colegiu vor deveni cetățeni de onoare ai municipiului Botoșani. Despre cine este vorba!

Un profesor din Botoșani, care coordoneză de ani de zile activitatea loturilor naționale și internaționale la olimpiada de informatică, va deveni cetățean de onoare al municipiului Botoșani. Este vorba de profesorul Adrian Panaete de la Colegiul Naţional “A. T. Laurian” din municipiul Botoşani.

Propunerea vine din partea profesorilor Daniel Botezatu și Daniela Vicol, ambii consilieri locali, titlul de cetățean de onoare urmând să-i fie conferit pentru promovarea imaginii municipiului Botoșani pe plan național și internațional. 

profesor adrian panaeteProfesorul Adrian Panaete a condus anul acesta lotul României la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale desfăşurată la Bratislava- Slovacia, unde s-a obţinut o medalie de aur şi două medalii de argint.

De asemenea, titlul de cetățean de onoare al municipiului Botoșani va fi acordat și olimpicului național și internațional Tudor Darius Cardaș, elev la Colegiul Național ”A.T.Laurian”.

Tudor a obținut anul acesta bronzul la Olimpiada internațională de matematică, argintul la Olimpiada pluridisciplinară din Rusia, în 2018, precum și premii importante la olimpiadele naționale,

Tudor Cardaș ar fi al doilea elev care va deveni cetățean de onoare al municipiului Botoșani, după Ștefan Bălăucă. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *