Prețul la apă și canalizare crește din luna octombrie. Cât vor plăti botoșănenii în plus

robinet apa, stiri, nova apaserv, botosanin, anuntTarifele la apă și canalizare vor crește pentru a doua oară în acest an. Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice (ANRSC) a dat undă verde solicitării societății Nova Apaserv privind ajustarea prețurilor la apă și canalizare.

Astfel, cel mai probabil din luna octombrie, prețul la apă ar urma să crească cu 0,62 bani mc, respectiv cu 0,06 bani mc la canalizare. 

Potrivit reprezentanților operatorului de apă,  majorarea este determinată de creșterea prețului cu 22% a energiei electrice, dar și de creșterea salariului minim pe economie.

Această ajustare a prețului a avut în vedere doar două elemente: creșterea salariului minim pe economie de la 1 ianuarie  și creșterea tarifului la energia electrică de la 1 ianuarie cu 22%. În cursul lunii septembrie vor fi date hotărârile consiliilor locale, așa cum se procedează de fiecare dată și abia în octombrie, dacă va intra în ADI Aqua, se va majora tariful”, a declarat Albert Tanasă, directorul Nova Apaserv.

O creștere a prețului la apă și canalizare a fost făcută în luna februarie. Atunci, metrul cub la apă a crescut de la 3,71 lei la 3,96 lei, iar la canalizare de la 2,78 lei la 2,85 lei mc fără TVA.

2 thoughts on “Prețul la apă și canalizare crește din luna octombrie. Cât vor plăti botoșănenii în plus

  1. Ma intreb in ce mod v-or fi taxati Flamanzenii la apa?Dupa cum se stie conducta de la Botosani la Flamanzi a fost construita pentru filatura si 500apartamente di Flamanzi..Numai ca toti politicienii care au ajuns la putere in judet si_ au pus sef la NovaApaserv din partidul lor si dupa ce au promis apa localitatilor din care provin au impus directorilor de la apa sa aprobe racordarea la reteaua Flamanziului orasul ramanand fara apa.Cum se va face taxarea consumului de apa in Flamanzi cand in vara lui 2017,2018,2019 Flamanziul nu a avut apa din mai pana in septembrie iar taxarea pentru acei care nu au putut da indexul la cititor sau electronic a fost de 8mcubi pe luna prin facturare adica bani platiti fara a onora apa si asa venita pe o teava din azbociment declarat in UE cancerigen.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *