Deputatul Pro România, Mihaela Huncă: Executivul României subminează rolul Parlamentului şi al Administraţiei Prezidenţiale privind adoptarea şi promulgarea legilor!

Deputat Pro România, Mihaela Huncă, acuză guvernul Dăncilă că nu pune în aplicare legile.

Românii au o vorbă de care guvernul Dăncilă se pare că nu a auzit încă: unde-i lege, nu-i tocmeală! Executivul României subminează rolul Parlamentului şi al Administraţiei Prezidenţiale privind adoptarea şi promulgarea legilor! Vă reamintesc că  Parlamentul României a aprobat inițiativa mea legislativă privind înființarea de  centre de excelență în fiecare județ, iar la începutul  lunii mai a acestui an Președintele României a promulgat modificarea în acest sens a Legii Educației Naționale. Fiecare județ așteaptă de atunci înființarea de centre de excelență finanțate din bugetul Ministerului Educației Naționale. În mod inexplicabil însă, Guvernul întârzie elaborarea regulamentului de organizare și funcționare a acestor entități educaționale. Odată cu punerea în aplicare a acestei legi centrele de excelență județene vor putea oferi tinerilor capabili de performanță o pregătire la nivel înalt în spații dotate cu echipamente de ultimă generație, declară deputatul de Botoșani Mihaela HUNCĂ.

Centrele de excelență, unități conexe ale Ministerului Educației Naționale, cu personalitate juridică,  vor putea accesa resurse financiare pentru realizarea de proiecte și programe europene și vor putea realiza şi asigura implementarea unor programe de parteneriat cu instituţii din ţară şi din străinătate, cu organizaţii neguvernamentale pentru îmbunătăţirea condiţiilor şi asigurarea resurselor necesare pregătirii de performanță.

Au trecut patru luni de la promulgarea legii, iar Guvernul Dăncilă blochează aplicarea efectivă a actului normativ. Toate acestea vin acum, când sistemul de învățământ românesc suferă, iar  elitele pe care le avem din rândul elevilor și profesorilor, iau calea străinătății. Aștept ca Guvernul să respecte Constituția României și să elaboreze cât mai repede regulamentul de organizare și funcționare a centrelor de excelență. Avertizez că vom fi din nou arătați cu degetul la Bruxelles pentru  slaba capacitate administrativă şi instituţională a autorităţilor de la Bucureşti de a pune în practică legile adoptate şi armonizate cu legislaţia europeană, a concluzionat deputatul Pro România Mihaela HUNCĂ.      

Sursa: comunicat Pro România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com