Şansa fetiţei cu mai multe operaţii decât ani de viaţă. O clinică din străinătate o poate opera pentru ca inima ei să nu se oprească

Anya Ungureanu are doi ani şi două luni şi a fost diagnosticată, încă de când se afla în uterul mamei, cu atrezie pulmonară, o malformaţie gravă. De atunci, fetiţa a trecut prin cinci operaţii diferite, iar riscurile ca inima ei să se oprească sunt uriaşe, scrie Adevarul.ro.

La recomandarea doctorilor, fetiţa s-a născut în Germania, ca să poată face operaţia cât mai curând posibil.    Când avea o săptămână, în iunie 2017, Anya a suferit o primă intervenţie prin care un balon i-a fost introdus în artera pulmonară pentru a lărgi zona de valve. Înainte să împlinească o lună, a suferit prima operaţie pe inimă, în care fluxul de sânge a fost îndreptat către plămâni. Problemele nu s-au terminat însă aici, ci s-au înmulţit. Fetiţa s-a trezit cu o boală gastro-intestinală gravă şi doctorii au decis să o transfere la o altă clinică din Germania, unde alte două operaţii i-au redati funcţiile normale.   

„În martie 2018, Anya s-a întors în Germania, bazându-se pe formularul  E112, pentru următoarea operaţie de inimă: dublu cu două cave pulmonare  glenn, care conectează vena cavă superioară la artera pulmonară dreaptă, dar din păcate acesta a fost un tratament temporar, pentru a îmbunătăţi fluxul de sânge către plămâni” precizează Asociaţia „Salvează o inimă”.   Părinţii ei au scris celei mai cunoscute clinică din lume pentru cardiologie congenitală, spitalul de copii din Boston (SUA). Răspunsul specialiştilor de acolo a fost acela că pot corecta complet ventriculul drept, o opţiune chirurgicală pentru anomalii cardiace congenitale caracterizate prin hipoplazie ventriculară dreaptă şi / sau displazie, ceea ce pentru Anya ar însemna sfârşitul celei mai mari probleme.  Dar preţul pentru viaţa normală a fetiţei este de 146.900 de dolar,  costuri ce acoperă strict investigaţiile înainte de operaţie şi operaţii reale, dar părinţii nu deţin această sumă.  

Acum, Anya este în România şi încearcă să trăiască o viaţă normală. Este într-o dispoziţie bună şi se joacă cu fratele ei. Părinţii speră că ea va începe în curând o viaţă normală fără ameninţarea că inima ei va înceta să bată. Orice donaţie va reprezenta un ajutor enorm pentru speranţa lor şi pentru salvarea fetiţei.  

Denumire entitate:  Asociatia “SALVEAZA O INIMA” Cod de inregistrare fiscala:  31015982 Cont (IBAN) bancar: Cont RON: RO 05 BTRL 0070 1205 W828 70 XX Cont Euro: RO 28 BTRL EUR CRT 00 W828 7001 CONT USD: RO 68 BTRL USD CRT 00 W828 7001 COD SWIFT: BTRLRO22 COD BIC: BTRL Banca Transilvania Botosani Donatorii sunt rufgaí să specifice numele de familie  (Ungureanu) al copilului pentru care fac donatia.   Asociaţia “Salvează o inimă”, înfiinţată pe data de 17 decembrie 2012, a reuşit să salveze, până în prezent, peste 250 de copii cu malformaţii grave. La campaniile umanitare organizate de Asociaţie, s-au alăturat peste 60.000 de persoane şi companii româneşti şi internaţionale, înregistrându-se pe platforma online donaţii de peste 3.500.000 de Euro şi din campanii de SMS, de peste 1.000.000 de Euro.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *