Patronul de la Microbuzul, nemulțumit că Eltrans va folosi autobuze pentru transport: Vă dau în judecată și vă dau și la DNA

Achiziția unor autobuze în cadrul unui leasing operaţional, care să fie folosite de Eltrans pentru transport persoane îl nemulțumește pe patronul societății Microbuzul, Dumitru Balan.

Acesta a depus o contestație la proiectul ce se află în dezbatere publică și susține că hotărârea care urmează să fie luată în Consiliul Local nu este legală.

Balan susține că societatea pe care o administrează are contract în derulare pe două trasee până la sfârșitul anului și că Eltrans are în gestiune directă doar transportul public cu tramvaie. Dumitru Balan nu concepe ca societatea aflată în subordinea Consiliului Local să opereze cu autobuze în municipiul Botoșani, fără să participe la licitație și acuză municipalitatea de risipă de bani publici prin intenția de a achiziționa aceste autobuze, atâta timp cât, spune el, Microbuzul deține astfel de autobuze și poate opera în municipiu.

Dvs. dați acest serviciu de transport gratuit societății Eltrans. Nu este normal. Acest serviciu este concesionat de către Microbuzul. SC Eltrans nu este operator de transport și este o încălcare a legii. Acest serviciu se poate da în administrare doar prin licitație. să iasă la licitație. El nu are obiectul de activitate. Vă dau în judecată și vă dau și la DNA, în condițiile astea. Eu am suficiente mijloace de transport cu  care pot să fac față transportului public de călători, și am deja un serviciu contractat”, a precizat Dumitru Balan.

Prezent la întâlnirea cu patronul de la Microbuzul a fost viceprimarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, dar și angajați ai serviciilor de specialitate din primărie.

Aceștia au încercat să-i explice că transportul cu autobuze de către societatea Eltrans va fi realizat temporar, doar pe perioada derulării proiectului cu fonduri europene și că traseele Eltrans nu se vor suprapune cu cele ale societății Microbuzul.

”În momentul în care se va aproba hotărârea, nu înseamnă că Eltrans trebuie să fie operator de transport. Este transportator autorizat. Eu cred că faceți o confuzie. Autobuzele acestea vor circula pe linia tramvaielor numai când va fi implementat proiectul, iar stațile pentru autobuze vor fi diferite de ale dvs. Stațiile vor fi la capetele de traseu, iar autobuzele Eltrans nu vor opri în stațiile dvs.”, a spus un reprezentant al Primăriei Botoșani.

Răspunsul nu l-a mulțumit pe patronul Microbuzul, care a aspus că va contesta în instanță hotărârea, dacă va fi adoptată în această formă.

 

 

One thought on “Patronul de la Microbuzul, nemulțumit că Eltrans va folosi autobuze pentru transport: Vă dau în judecată și vă dau și la DNA

  1. Primaria cu care esti in cardasie ar trebui sa iti retraga autorizatiile pentru masinile vechi si jegoase care circula pe traseele botosanene!
    De ce protectia consumatorului nu constataa mizeria din masini si nu sanctioneaza firma si nu pe bietul sofer?
    Se stie ca au defectiuni si sunt un pericol de ce nu se iau masuri domnilor de la Primarie??

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *