Vânzători ambulanți, depistați în județul Botoșani. Ce aveau la vânzare!

masina de politie ruralaPoliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Stăuceni, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au depistat pe raza localităţii Tocileni, trei persoane, un bărbat de 37 de ani şi două femei de 35, respectiv 33 de ani, toţi din judeţul Iaşi, care efectuau acte de comerţ ambulant în mod ilegal.

În urma controalelor efectuate în autoturismul cu care se deplasau cei trei, au fost identificate 10 pilote,  pe care le comercializau fără a deţine documente legale.

 În cauză a fost aplicată o sancţiune contravenţională conform Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, în cuantum de 5.000 de lei.

Poliţiştii atrag din nou atenţia cetăţenilor cu privire la unul dintre modurile de operare adoptate de infractorii voiajori: cel prin care se prezintă drept vânzători ambulanţi şi oferă spre vânzare diverse bunuri sau afirmă că doresc să achiziţioneze bunuri de la cetăţeni (electrocasnice vechi, fier vechi, diverse produse obţinute în gospodăria proprie). Acesta este doar un pretext de a pătrunde în curtea sau locuinţa dumneavoastră şi să observe unde vă ţineţi lucrurile de valoare sau banii, iar prin distragerea atenţiei, pot comite furtul chiar atunci.

Pentru a nu deveni victimele unor astfel de infracţiuni, poliţiştii vă recomandă următoarele:

  • Acordaţi atenţie persoanelor străine de localitatea dumneavostră care bat la porţile oamenilor sub diverse motive.
  • Reţineţi semnalmentele acestora, precum şi alte detalii, cum ar fi bunurile pe care le vând sau autovehiculul cu care se deplasează (culoare, număr).
  • Ţineţi permanent legătura cu rudele şi vecinii care sunt în vârstă, reamintindu-le de regulile de siguranţă personală, pentru a nu deveni victimele infracţiunilor de furt sau înşelăciune.
  • Asiguraţi în mod corespunzător imobilul pe timpul nopţii sau atunci când nu sunteţi la domiciliu. Este mai ieftin să investiţi într-un sistem de asigurare de calitate decât să deveniţi victima unei infracţiuni de furt.
  • Nu oferiţi persoanelor străine informaţii despre bunurile de valoare sau sumele de bani pe care le ţineţi în locuinţă.

 În cazul în care deveniţi victima unei astfel de infracţiuni, sesizaţi de îndată organele de ordine, prin apelarea numărului unic de urgenţă 112 sau la cea mai apropiată unitate de poliţie!

Sursa: comunicat IPJ Botoșani

 

 

 

             

 

 

 

 

 

 

 

              

 

One thought on “Vânzători ambulanți, depistați în județul Botoșani. Ce aveau la vânzare!

  1. Multumim Politie care a inceput sa intervina impotriva comerciantilor la tara , adica a tiganilor care de fapt vin la furat nu la comert, sau la pacalit oamenii credului si buni la sufelt cum e taranul roman …Rugam toti locuitorii de la sate cand vad tigani sa sune la politie sau la primarie sa informenze organele prezenta hotilor in zona lor!
    doar asa vom starpi furtul si pacalirea celor din mediul rural!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *