Tineri liberali din Botoșani, la Școala de vară a TNL

Tinerii liberali botoșăneni s-au alăturat și anul acesta sutelor de tineri din toată țara pentru a participa la cel mai mare, longeviv și important eveniment politic al Tineretului Național Liberal din România, respectiv Școala de Vară- Generația Altfel, ce a avut loc în perioada 12-15 septembrie la Venus.

 Cu o tradiţie de 143 de ani, Tineretul Naţional Liberal este, pentru orice tânăr cu viziuni liberale, cea mai bună şcoală politică şi cel mai bun incubator pentru viitorii lideri politici, fapt recunoscut și de către președintele României, domnul Klaus Iohannis, care a participat la lucrările Școlii de Vară a TNL, transmițând, din calitatea sa de candidat al Partidului Național Liberal pentru încă un mandat la conducerea țării, mesaje de încurajare și de susținere a tinerilor liberali.

“Avem peste puţine luni alegeri prezidenţiale, vom avea alegeri locale, parlamentare. Eu vă invit ca împreună cu mine să câştigăm toate aceste alegeri. După dezastrul pesedist, care a răpit României şansa la guvernare, cetăţenii vor o guvernare eficientă care să aducă prosperitate, bunăstare şi cu ajutorul vostru o vor avea. Voi sunteţi generaţia care poate readuce speranţa”, a spus președintele României, domnul Klaus Iohannis.

Cuvinte de apreciere dar și de îndemn la implicare a adresat și președintele Partidului Național Liberal, domnul Ludovic Orban: “Uitându-mă la voi pot să vă spun cu mâna pe inimă că viitorul arată bine. Purtăm pe umerii noştri răspunderea de a câştiga această bătălie, nu pentru noi, nu pentru interesul nostru, ci pentru a garanta fiecărui român că lucrurile vor fi normale, iar pentru noi România normală înseamnă democraţie, prosperitate, garantarea parcursul european al României, respectarea drepturilor şi libertăţilor, instituţii care lucrează doar ȋn folosul cetăţeanului şi cetăţeanul adus ȋn centrul procesului decizional”.

De-a lungul celor patru zile, tinerii liberali au participat la  dezbateri și work-shopuri cu liderii Partidul Național Liberal, printre care Mara Mareș, președintele TNL România, Florin Cîțu, Dan Vîlceanu, Violeta Alexandru, Siegfried Mureșan, dar și Martin Sieg, directorul Konrad Adenauer Stiftung în România, fundație ce susține excelența în politica și se preocupă de pregătirea tinerilor cu viziuni liberale.

Din delegația tinerilor liberali botoșăneni, participanți ai Școlii de Vară au făcut parte Tiberiu Nichiteanu, președintele TNL Botoșani, Monica Răileanu- președintele TNL- mun. Botoșani și Radu Lebădă, primvicepreședinte TNL Botoșani și membru în Biroul Politic Național al TNL România.

Tineretul Național Liberal este cea mai mare organizaţie politică de tineret din România şi cea mai veche organizaţie de acest fel din Europa, cu o tradiţie de 143 de ani.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *