Primar din județul Botoșani: Nimeni nu are curajul să spună că nenorocita de OUG 114 a dinamitat proiectele europene, implicit proiectul strategic

Primarul comunei Pomârla, Dumitru Chelaru, susține că multe din proiectele europene câștigate nu pot fi derulate din cauza Ordonanței 114. El a dat exemplu de proiectul cu drumul strategic, dar și de un proiect de apă și canalizare al comunei Pomârla, care nu poate fi implementat, deși banii europeni sunt în conturile unității administrativ-teritoriale.

El susține că blocajele au apărut urmare a faptului că contractele de finanțare nu pote fi actualizate, iar prețurile neconforme fac ca  firmele să nu se prezintă la licitație. 

Nimeni nu are curajul să spună că nenorocita de OG 114 a dinamitat proiectele europene, implicit proiectul strategic. Nu dăm vina pe alticineva din neant, dar acțiunea Guvernului tău îți blochează lucrările. Te-ai bucurat de un proiect european, cum m-am bucurat și eu de un proiect de apă canalizare de șapte ani muncit la el, și stau și mă chinui, cu banii în cont de doi ani și  la ora aceasta nu pot adjudeca. Și am banii europeni în cont. Această OUG 114 au vrut să o facă ca o salvare, dar se dovedește o mare pacoste. Firmele nu vin să facă muncă patriotică”, a precizat primarul comunei Pomârla. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *