Deputatul Pro România, Mihaela Huncă: Modificările majore în ceea ce privește educația nu trebuie să se facă în an electoral

Deputatul Pro România, Mihaela Huncă, acuză actualul Guvern că face modificări majore în educație, în plină campanie electorală, cu scopul de a obține voturi.

Deputatul botoșănean critică, astfel, decizia Ministerului Educației Naționale de a desființa corectarea încrucișată a lucrărilor elevilor de la examenul de Bacalaureat între județe.

Această procedură a fost introdusă în 2015 de către ministrul Sorin Câmpeanu, pe atunci în guvernarea Ponta, și a fost introdusă tocmai pentru a se elimina  fraudarea și acuzațiile de mită și de a se reduce de fapt frauda la bacalaureat.  Știm bine că un profesor nu trebuie să fie interesat de unde provin lucrările pe care le corectează sau ale cui sunt acele lucrări. Profesorul trebuie să fie interesat de numărul de lucrări, pentru că el este retribuit în funcție de acest lucru și de calitatea corecturii lui”, a precizat Mihaela Huncă.

Deputatul mai acuză faptul că ministerul a eliminat nejustificat obligativitatea formării cadrelor didactice care participau la corectura lucrărilor de la examenele naționale.

În mod paradoxal, s-a eliminat obligativitatea formării cadrelor didactice care participau la corectură, adică a profesorilor corectori privind evaluarea. Eliminarea acestei condiții cred că vine fără nicio rațiune logică, având în vedere că au fost probleme în ceea ce privește corectura. Și aici mă refer la acele diferențe între note la examene. Nu mai putem tolera astfel de măsuri, care ridică mari suspiciuni asupra a ceea ce se vrea să se intervină către domeniul ediucației . Nu mai trebuie susținut guvernul actual, mai ales că modificările majore în ceea ce privește educația nu trebuie să se facă în an electoral pentru a se obține voturi”, a adăugat Huncă. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *