Ziua Pompierilor, marcată la Botoșani prin mai multe activități

Ziua Pompierilor din România este sărbătorită anual, pe 13 septembrie. Această zi ne reaminteşte că, în urmă cu 171 de ani, 166 de pompieri au înfruntat, într-o bătălie sângeroasă și inegală, trupele otomane venite să suprime idealurile Revoluţiei de la 1848.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani va  marca Ziua Pompierilor din România printr-un ceremonial militar, care se va desfăşura pe 13 septembrie, începând cu ora 10.00, în parcarea hipermarketului Kaufland din municipiul Botoșani, motiv pentru care îi invităm pe botoșăneni să fie alături de salvatori la acest moment emoționant. Pentru cei care vor dori să vizualizeze tehnica de intervenție, aceasta va fi amplasată în parcarea hipermarketului vineri și sâmbătă, între orele 09.00 – 15.00.

          În dimineața zilei de 13 septembrie, vor fi depuse jerbe de flori la monumentele eroilor pompieri din Botoșani și Dorohoi.

Totodată, mâine, între orele 10.00 – 14.00, va fi organizată Ziua Porţilor Deschise la subunitățile inspectoratului din Botoșani, Dorohoi, Săveni, Flămânzi, Ștefănești, Darabani și Trușești, prilej cu care familiile cadrelor, dar şi cetăţenii vor putea să vizualizeze tehnica de intervenţie.

          Acum, la zi de sărbătoare, pompierii botoşăneni îi asigură, încă odată, pe concetăţenii judeţului că vor răspunde ori de câte ori vor fi solicitaţi pentru salvarea vieţii şi a bunurilor, potrivit unui comunicat al ISU Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *