Un fost profesor al Colegiului Național ”A.T.Laurian”, propus pentru funcția de ministru al Educației. Despre cine este vorba!

Premierul Romaniei, Viorica Dancila, a nominalizat-o pe prof. dr. Camelia Gavrila, fost presedinte al Comisiei pentru învatamânt, stiinta, tineret si sport in Camera Deputatilor si fost inspector scolar general judetean la Iasi, pentru ocuparea portofoliului de la Ministerul Educatiei Nationale – MEN .

Premierul Romaniei, Viorica Dancila, a nominalizat-o pe prof. dr. Camelia Gavrila, fost presedinte al Comisiei pentru învatamânt, stiinta, tineret si sport in Camera Deputatilor , fost inspector scolar general judetean la Iasi și fost profesor la Colegiul Național ”A.T.Laurian” Botoșani, pentru ocuparea portofoliului de la Ministerul Educatiei Nationale (MEN).

Conform prevederilor din Constitutie, presedintele statului, Klaus Iohannis, urmeaza sa decida daca va da decretul de numire ca ministru al Educatiei in persoana profesorului Gavrila.

De reamintit ca, dupa ce Ecaterina Andronescu a preluat cel de-al patrulea mandat de ministru al Educatiei (din care a fost demisa în urma cu o luna de premierul Viorica Dancila), prof. dr. Camelia Gavrila a devenit Coordonatoare a Departamentului pentru Educatie din cadrul PSD, aceasta fiind unul dintre principalii opozanti ai lui Andronescu în partid.

Foto: bzi

In vârsta de 58 de ani, aceasta este în prezent membu în Camera Deputatilor, ales în circumscriptia electorala nr. 24 Iasi, si detine si functia de vice-presedinte al Comisiei pentru învatamânt, stiinta, tineret si sport. Ea a condus Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Iasi în trei mandate, respectiv 2012-2017, 2005-2009 si 1997-2001. Între aprilie 2009 – mai 2012, a fost director al Colegiului National „Costache Negruzzi” din Iasi, acolo unde de altfel activeaza din 1988 si pana acum, ca profesor titular de Limba si literatura româna. Între 1984-1988, a detinut functia de profesor de Limba si literatura româna/Limba engleza la Liceul „A.T. Laurian” din Botosani.

Camelia Gavrila a fost si consilier local la Iasi, în mandatele 2000-2004, 2004-2008, 2008-2012, 2012-2016, dar si viceprimar al Municipiului Iasi în 2008. De asemenea, este membru fondator al Asociatiei Profesionale a Educatorilor Liberali (APEL) si membru al Clubului Rotary, presedinte fondator al Clubului Rotary Iasi 2000. Aceasta s-a nascut la data de 22 decembrie 1961, în orasul Iasi, tatal sau fiind inginer textilist la CFS, iar mama sa profesoara de Limba româna la Liceul CFR din Iasi. Dupa absolvirea ca sefa de promotie a studiilor liceale la Liceul „Garabet Ibraileanu”, profilul de Filologie, a urmat Facultatea de Filologie din cadrul Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iasi, pe care a absolvit-o în 1984, la sectia Engleza-Româna, obtinând nota maxima la sustinerea lucrarii de diploma.

În anul 2001 a obtinut titlul academic de Doctor în Filologie la Universitatea „Cuza” din Iasi – cu calificativul „Magna Cum Laude”, cu teza de doctorat „Mitic si magic în opera lui Lucian Blaga”. Teza de doctorat a fost publicata sub forma de carte în 2002, la Editura Junimea.
La acest moment vorbim de o nominalizare, o ipoteza … desigur onoranta nu doar la nivel personal, ci si pentru scoala ieseana, in general.

Reporterii BZI au obtinut o declaratie din partea acesteia cu privire la nominalizarea sa ca ministru al educatiei: „Fiind la un final de mandat, intr-un context politic dificil, cred ca semnificative ramân urmatoarele repere: functionalitatea si predictibilitatea sistemului de învatamânt, calitatea educatiei oferite tinerilor, definitivarea arhitecturii curriculare la nivel liceal, consolidarea învatamântului profesional si tehnic, analiza atenta a evaluarilor in sistemul educational românesc (tipuri, forme, relevanta, tranzitia de la un nivel la altul, bacalaureat, evaluari de sistem), conectarea cunoasterii , a continuturilor la contexte practice, la realitatile din piata muncii.Sunt multiple provocari, dileme, interogatii, lumea nu mai are rabdare, dar in zona educatiei, dincolo de ziduri, de infrastructura, dotari si digitalizare, oamenii sunt esentiali – dezvoltarea personala si profesionala a tinerilor, competenta si daruirea profesorilor, formarea profesorilor debutanti, un mentorat autentic, clarificarea conceptului de masterat didactic, dar si implicarea comunitatilor in sustinerea unei scoli ce priveste spre secolul 21”, a declarat Camelia Gavrila.

Sursa: bzi.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *