FOTO & VIDEO Desfăşurare impresionantă de forţe în centrul municipiului Botoșani. Mai multe echipaje de poliție, pompieri și ambulanțieri, la fața locului

Mai multe echipaje de poliție, pompieri, jandarmi, militari, dar și cadre medicale de la Serviciul Județean de Ambulanță au ajuns, miercuri, în centrul municipiului Botoșani.

Acestora li s-au alăturat specialiști ai instituțiilor cu atribuții în  managementul situațiilor de urgență, la un amplu exercițiu în domeniul situațiilor de urgență desfăşurat la Hotel Rapsodia și Cinema Unirea.

Acțiunea a început cu simularea unui cutremur, urmat de un incendiu la Hotel Rapsodia. Au avut loc evacuări de persoane și o intervenție a pompierilor cu autoscara la clădirea hotelului.

De asemenea, au fost simulate acțiuni de căutare-salvare a unor persoane surprinse sub dărâmături, intoxicate cu fum sau refugiate pe acoperișul hotelului, inclusiv cu ajutorul autospecialei de intervenție și salvare de la înălțimi.

Exerciţiul urmăreşte testarea capabilităţilor de intervenţie şi de răspuns a forţelor implicate, precum şi viabilitatea procedurilor şi planurilor de cooperare comune ale structurilor cu atribuţii în managementul tipurilor de risc.

Fiind abordate situații tactice de o complexitate ridicată, la acţiunile de intervenţie şi înlăturare a efectelor negative ale acestora au participat forţe şi mijloace ale  Inspectoratelor pentru Situații de Urgență Botoșani și Iași, Inspectoratului General de Aviație – Unitatea Specială de Aviație Iași, Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani, Inspectoratului Județean de Jandarmi Botoșani, UM 01189 și UM 01251 Botoșani, Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani, SC DELGAZ GRID SA (operatorul de gaz și electricitate), Inspectoratului Județean în Construcții Botoșani, Poliției Locale Botoșani, Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Botoșani, precum şi personalul de la locul de muncă.

          

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *