Un om de afaceri a fost găsit spânzurat în vila sa

Veste cumplita pentru mediul de afaceri iesean! Mihai Tibu, in varsta de 49 de ani, un afacerist cunoscut a fost gasit spanzurat astazi intr-o anexa a vilei sale din Tomesti. Din cate se pare omul de afaceri trecea printr o perioada mai grea. Acesta a lasat un bilet de adio prin care isi justifica gestul extrem. El era casatorit si avea un copil. Domnul ing. Mihai Tibu este administratorul firmei MDT Agricol din Tomesti, scrie bzi.ro.

Absolvent in 1997 al Facultatii de Horticultura din cadrul USAMV „Ion Ionescu de la Brad“, a lucrat dupa terminarea studiilor in Germania, la o plantatie viticola din Valea Rinului. „Aici, trecand prin toate fazele lucrului in vie, de la taiat la transportul vinului catre beneficiar, am invatat cum se munceste nemteste.“ 

Manat de dorul de tara, a revenit pe plaiul natal si a ocupat prin concurs un post de sef de ferma la SC Vinfruct Copou. Cum fostul IAS s-a dezmembrat rapid, a luat hotararea sa-si ia soarta in propriile maini si a arendat o suprafata de vie. „Obtineam productii bune, pana la 12 tone de struguri la hectar, isi aminteste tanarul inginer. Vindeam productia si, dupa o munca din zori si pana in noapte, la sfarsitul anului, tragand linia, am constatat ca nu-mi acopeream nici macar cheltuielile, asa ca am luat hotararea sa valorific singur materia prima.“ Cu eforturi financiare deosebite – credite la banci si imprumuturi de la prieteni – a reusit sa-si construiasca propria crama la locuinta sa din Tomesti.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *