Botoșăneanul care a făcut hipotermie în plină vară a murit la spital

ambulanta 112 la spitalBărbatul de 58 de ani, din Vârfu Câmpului, care a ajuns la spital cu hipotermie, săptămâna trecută, a murit pe patul de spital. Acesta a decedat luni noapte, pe Secţia de terapie intensivă, după ce, timp de o săptămână, au încercat să îl stabilizeze.

Botoșănenul a ajuns la Spitalul Municipal Dorohoi în stare critică, după ce a stat trei zile în beciul casei în care locuia. Sora acestuia a văzut că nu mai răspunde la telefon a cerut ajutorul vecinilor, iar aceștia l-au găsit aproape înghețat în beci. El cu faţa în jos şi cu mâna sub el. De atfel, mâna stângă şi zona corpului sub care aceasta a stat făcuseră deja cangrenă, țesutul din acele zone intrând în putrefacţie.

Vecinii au reuşit să îl scoată din beci, predându-l unui echipaj de la Ambulanţă, care l-a transportat în comă la Spitalul Dorohoi, unde bărbatul a fost stabilizat şi supus unui tratament specific pentru urcarea temperaturii şi stabilizarea funcţiilor vitale. Ulterior, după ce a fost stabilizat, el a fost direcţionat la Spitalul Județean de Urgență Mavromati Botoşani. El a fost internat pe Secţia de reanimare pentru supraveghere medicală, acesta având temperatura internă de doar 30,2 grade, la extremităţi aceasta fiind mult mai scăzută. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *