Lucrările la drumul strategic de 106 km, scoase pentru a treia oară la licitație

Vicepreședintele Consiliului Județean, Dorin Birta, anunță că lucrările la drumul strategic vor fi scoase pentru a treia oară la licitație. Asta după ce nici după ce-a dea doua licitație nu s-a prezentat nicio firmă.

Birta a declarat că până la termenul de expirare a contractului, respectiv octombrie 2023, mai este timp pentru a scoate lucrarea de 272 de milioane lei din nou la licitație.

Acesta nu știe motivul pentru care niciun constructor nu a depus ofertă, însă va uza de acea procedura de a interoga firmele cu privire la acest aspect.

Această finanțare pe axa rutieră nu poate fi atribuită niciunei conduceri a Consiliului județean Botoșani ca și realizare. S-a propus ca fiecare județ să facă propuneri de tronsoane de drum cât mai  mari și cât mai compacte pentru a evita fracmentare acestor rețele de drum. Fiecare  județ a venit la momentul respectiv cu o anumită rută prin care să treacă drumul strategic, lucru pe care putea să-l facă oricine care era la conducerea CJ, după care s-au stabilit aceste drumuri, s-a trecut la elaborarea unei tematici a acestui proiect , iar prima urcare în SEAP a fost în luna mai 2016, execuția DALI. Între timp  au fost modificări legislative în ceea ce privește achizițiile și s-a anulat licitația. După actualizarea indicatorilor tehnico-economici, avem cel mai mare preț pe kilometru de drum județean, mai ales că pe 80% din acest drum județean lucrarea se execută pe structura existentă. Sunt prețuri mai mari decât media pe drumurile județene”, a precizat Dorin Birta. 

Vicepreședintele CJ crede că firmele nu se înghesuie la această lucrare, dat fiind faptul că este una foarte mare.

”Majoritatea lucrărilor care se excută prin PNDL sunt executate cu prioritate și câștigate de aceiași constructori pe care îi avem la dispoziție. Nu pot să neg și schimbările legislative, dar ținând cont de valoarea nouă a proiectului de 272 milioane lei, nu este o sumă de ici de colo”, a adăugat Birta. 

Investiția la drumul strategic cuprinde cinci sectoare de drum județean: Șipote-jud. Botoșani (5,9 km); DJ 282H-Rediu-Răuseni-Călărași (13,7 km); DJ 282-Răuseni-Todireni-Albești-Trușești-Dângeni-Hănești (51,1 km); DJ 297-Blândești-Sulița-Lunca-Todireni (25,8 km); DJ 294-Dângeni-Mihălășeni (9,5 km).

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *