Anchetă finală la Secția Psihiatrie a Spitalului Județean, după moartea unui pacient. Vezi concluziile!

Conducerea Spitalului Județean a prezentat Consiliului Județean concluziile anchetei la Secția Psihiatrie, după ce un pacient a murit electrocutat.

Ancheta a stabilit că personalul unității spitalicești nu are nicio vină în acest caz.

Incidentul s-a produs în timp ce personalul era implicat în diferite activități de curățenie, masă, iar pacientul nu se afla într-o zonă de supraveghere specială de către personalul spitalului, el fiind diagnosticat cu o afecțiune care nu necesita acest lucru. El a pătruns în zona tablourilor electrice și a avut loc incidentul regretabil”, a spus vicepreședintele Consiliului Județean, Dorin Birta. 

Reprezentanții CJ au cerut măsuri suplimentare de protecție în secțiile de risc, după acest incident.

Am propus conducerii să ia măsuri suplimentare în toate zonele de risc din secțiile exterioare ale spitalului. Pe partea electrică să fie desemnată o persoană pe fiecare secție în parte și să se facă îngrădirea acestor locuri și securizarea lor printr-un gard cu lacăt. Cred că supravegherea video ar fi o soluție , mai ales în aceste spitale unde pacienții sub vulnerabili și pot apărea stări care nu pot fi controlate și anticipate de medici și asistenți”, a adăugat Birta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *