Ministrul Muncii, la Botoșani: Trebuie să ne întoarcem la ceea ce noi ne-am dorit cândva, acea forţă de muncă calificată

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat, luni, la Botoșani că planul de școlarizare trebuie corelat cu piața forței de muncă, pentru a exista ”acea forță de muncă calificată”. 

De aceea există şi învăţământul dual, de aceea am înfiinţat în acest an mai multe şcoli cu clase profesionale tocmai din dorinţa de a corela planul de învăţământ cu cerinţa de pe piaţa forţei de muncă, discutând, bineînţeles, cu patronatele din România. Trebuie să ne adaptăm, trebuie să ne întoarcem la ceea ce noi ne-am dorit cândva, acea forţă de muncă calificată, bineînţeles fiind problema fiecărui guvern, indiferent de culoarea lui politică, să se îngrijească să fie şi forță de muncă bine plătită”, a spus Marius Budăi. 

El a spus că trebuie să existe în acest sens și o comunicare între ministere, sindicate și patronate.

Săptămâna viitoare, voi organiza un alt Consiliu național tripartit, unde vom discuta startul anului școlar, ceea ce ne-am dorit, ceea ce am făcut și ce ne propunem pentru viitorul an școlar. Vrem să ne pregătim de pe acum ca în cazul în care mai avem nevoie de a înființa noi clase profesionale sau noi clase de învățământ dual să fim pregătiți”, a adăugat ministrul Muncii. 

Marius Budăi a participat, luni, la festivitatea de deschidere a noului an școlar, la Școala 6 Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *